Pysähtyneisyys uhkaa
Kumpi säilyttää vanhaa, ja kumpi viestittää muutosta: turvallisuushakuinen seurakuntanuori vaiko seikkaileva interrailaaja?
Ilmettyjä seurakuntanuoria ovat niin Tuula Haatainen kuin Eero Heinäluomakin, sekä pyhien tekstien ulkolukijat Paavo Lipponen ja Mauno Koivisto, kuten myös "kallista autoa" kieli keskellä suuta ohjaava setlementtiaktivisti Tarja Halonen.
Interrailaavia humanisteja olivat ajattelua uudistaneet Rousseau, Strindberg, Sartre, Camus, Gandhi, Havel, Saharov, Mandela.
Suomalaisista ehkä Esko Aho ja Arja Alho? Mutta ovatko hekään rajojansa rikkovia, uusia maailmoja suunnittelevia, kuten tshekkikirjailija Milan Kundera eurooppalaisen ihmisen määrittelee? Useimmat rohkeista ovat jääneet asumaan muualle, kuten taiteilijat Italiaan tai Ranskaan, ja ruokareseptejä kirjoittava Anja Snellman Kyprokselle tai Lipposen tytär lääkäriksi Ruotsiin.
13.3.2005
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Politiikassa viimeisen sanan sanoo pappi, vai Sixten Korkman?
Petteri Orpon hallituksen työssä Timo Soinin unelma alkaa toteutua: kristittyjen turvasatama rakenteilla.Valituista valituimpien Suomi. Siks...
-
Harakatkin itkevät osuustoiminnallisen Metsä Groupin jättimäisille pomoeläkkeille. Pitäisi tietää kuka heitä ja valtion Fortumin johtoa on k...
-
Mediatalo Keskisuomalaisen isopomo Vesa-Pekka Kangaskorpi saapui perjantaina Jyväskylästä konserninsa johtotähti-Länsiväylän kutsuvieraskemu...
-
Venäjästä lohjennut Suomi hajoaa mukana (rahaton – rahat on, siksi Hanken, 'ruki verkh!'), tai jää epävaltioksi jossa isien hyvät te...
lapsenuskoisiin kuuluu myös lottovoiton arpojan oloinen matti vanhanen
VastaaPoistaaika härskiä!
VastaaPoistaja Jyrki Katainen sopii kuin nakutettuna!
VastaaPoistaOlof Palmen sanomaksi on pantu että se minkä haluamme pätevän meillä, pätee myös muualla.Anna Lind jatkoi komeasti Palmen muisosanoissaan että kaikki valta on sanassa, siinä miten sitä käytetään.
VastaaPoistaSitä erikoisempaa jos jostakin löytyisi kulttuuri, jossa kieli -polittisista poliittisin asia- on määritelty epäpoliittiseksi, ehkä peräti pyhäksi.