12.1.2005

Turhat vaalit

Tänään Turun Sanomissa kirjoittavan "demokraatti" Harri Holkerin mielestä presidentin toinen kausi on kiinni pelkästään Tarja Halosen omasta halusta. (Ja eliitin tahdosta, minkä HH tietää vaikka ei sitä sano)

Vähän Holkerin ajattelua raaputtamalla voisi nähdä menneen kautta tulevaisuuteen: prinsseille ja prinsessoille katsottiin sopiva puoliso toisesta hallitsijaperheestä. Joka puolella eliitti puhui keskenään ranskaa, myös Venäjän tsaarin hovissa.
Kansainvälistä politiikkaa Englannissa opiskellut Tarja Halosen tytär haluaa sellaisiin töihin joihin hän itse on aina himoinnut: kansainvälisiin järjestöihin, kauniiden ja nauravaisten, kielitaitoisten ihmisten pariin, eroon "pakkokielistä" jurputtavasta rahvaasta.
Mitä yhteistä on muuten nimillä Tarja Halonen, Paavo Lipponen, Martti Ahtisaari, Ulpu Iivari, Reino Paasilinna, Riitta Prusti, Janne Virkkunen, useimmat Ehrnroothit, Matti Aura, Pertti Salolainen, jne. No heidän omat lapsensa vaikuttavat ihan muualla kuin Suomessa. Max Jakobsonin Kiina- hullu tytär on ulkopoliittisen tutkimuslaitoksen palkkalistoilla, mutta tekee "etätyötä" Hongkongista käsin.
Ja kun jo August Strindberg pilkkasi diplomatiaa kansallisten yläluokkien tavaksi seurustella keskenään! Mutta toisaalta ihmisluonteeseen kuuluu sekin että haluaa jälkeläistensä menestyvän elämässä vähintään yhtä hyvin kuin mihin itse on yltänyt.

http://www.turunsanomat.fi

1 kommentti:

Vaalihuumeen nostatusta

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...