18.9.2023

Identiteetistä vähäsen

Nykyajatteleva ihminen on kaikki ja kokonainen, omien aistiensa havaintoihin luottava, muistaen ettei koskaan petä syntyperää, eikä unohda mitä on ollut. Elämä on matka, ja jos ei halua eksyä, on aina muistettava mistä on tullut – muidenkin kuin ”egensinniga” ahvenanmaalaisten ja rannikolla asuvien - ja ettei ole pudonnut jostakin ylhäältä.

Parhaimmat 'olokarkkimme', joiden esi-isät ovat saaneet elämäntaipaleelle `puhtaat kädet´ itse Kunkulta, tappelevat parhaillaan bolshevikkien veren tahrimien pahojen oligarkkien kanssa valtamedian taputtaessa likaisia käsiään.

Johtava väki Venäjällä kuuntelee patriarkka Kirilliä; Suomessa paikallisten olikarkkien edelläjuoksijat hamuavat rahaa vähemmistökieliseltä piilojumalalta (ja sitä myöten USA:lta); molemmissa maissa rajoitetaan alhaalta päin nousevaa kilpailua; hallitaan kateuden, ihmisluonteen kielteisen piirteen voimalla.

Miten kirjoittaa?

Ernest Hemingway  oli itse asiassa vakuuttunut siitä, että teoksen rakenteen perusperiaate oli "näytä, älä kerro", jossa kirjoitta...