18.9.2023

Identiteetistä vähäsen

Nykyajatteleva ihminen on kaikki ja kokonainen, omien aistiensa havaintoihin luottava, muistaen ettei koskaan petä syntyperää, eikä unohda mitä on ollut. Elämä on matka, ja jos ei halua eksyä, on aina muistettava mistä on tullut – muidenkin kuin ”egensinniga” ahvenanmaalaisten ja rannikolla asuvien - ja ettei ole pudonnut jostakin ylhäältä.

Parhaimmat oligarkkimme, joiden esi-isät ovat saaneet elämäntaipaleelle `puhtaat kädet´ itse Kunkulta, tappelevat parhaillaan bolshevikkien veren tahrimien pahojen oligarkkien kanssa valtamedian taputtaessa likaisia käsiään.

Jos sosiaalidemokraatit eivät suostuisi turvallisuuskysymysten ’alisuorittajina’ likaisen työn tekijöiksi kantamaan sotien raskasta perintöä, läntiset sodat loppuisivat.

Pressaksi pitäisi valita monen EU-maan esimerkin mukaan pikemmin muodollinen diplomaattinen edustaja kuten Virossakin tehdään, sen sijaan että haluttaisiin yhä Lilliputiniaan yksi ajattelija venäläisillä prosenteilla 60-70%. Kansa oppisi keskustelemaan.

Johtava väki Venäjällä kuuntelee patriarkka Kirilliä; Suomessa paikallisten oligarkkien edelläjuoksijat hamuavat rahaa vähemmistökieliseltä piilojumalalta (ja sitä myöten USA:lta); molemmissa maissa rajoitetaan alhaalta päin nousevaa kilpailua; hallitaan kateuden, ihmisluonteen kielteisen piirteen voimalla.

Politiikassa viimeisen sanan sanoo pappi, vai Sixten Korkman?

Petteri Orpon hallituksen työssä Timo Soinin unelma alkaa toteutua: kristittyjen turvasatama rakenteilla.Valituista valituimpien Suomi. Siks...