15.8.2023

Muutos tulee kirjoittamalla

Vanha totuus väittää, että se mikä on miekalla aikaan saatu, on vain miekalla muutettavissa. Tuo ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan se mitä syntyi vetämällä punalippu Paasitalon torniin, on ihmisaistien päättelyllä todettavissa muuttuneen Pelastajan suojeluskunnaksi kansainvälisen kehityksen myötä, ja että historialle voi avoimesti Sanna Marinin myötä nauraa.

Poliittista keskustelua käydään netissä monen some- foorumin ollessa täysin kotimainen. Silti painettua ilmaisua tarvitaan eri sukupolvien välisen keskustelun käymiseksi, vaatiihan todellisen muutoksen ymmärtäminen jopa vuosikymmeniä.

Sukunsa ensimmäisen polven maisterit mettäperältä haastavat useita sukupolvia vanhoja aatelissukuja. Saattaa käydä kuten 2010 julkaisemalle BoD- kirjalleni “Ole se muutos jota etsit” jonka koettiin ikäänkuin hyppäävän silmille, eihän suomalainen voi tuolla tavalla ajatella! Kaikkivaltiaaksi sanottu luoja näytti Sonkajärven Rutakolla suuren voimansa synnyttämälllä yksilöt keskenään hyvin erilaisiksi.

Ihminen on kaikki ja kokonainen, kunhan luottaa omien aistiensa havaintoihin, ja muistaa, ettei koskaan petä syntyperää, eikä unohda mitä on ollut. Elämä on matka, ja jos ei halua eksyä, on aina muistettava mistä on tullut.

Kulttuurin keveyttä ja hegemonian raskautta

Minne huippujournalistit ovat kadonneet, paitsi Saska Saarikoski jonka nimi on HS:ssa pian potkujen jälkeen palautettu päätoimittajien lista...