4.7.2023

Polvillaan pihvin edessä

HS otsikoi hallituksen syntyneen "syvästä päädystä".

Voiko vitutukseen kuolla? on Paavo Väyrynen tunnetusti kysynyt. Uutta hallitusta kokoamassa ollut Arto Luukkanen vakuuttaa ettei ”vituta”, vaikka rkp kokisi käyneensä syvässä päädyssä.

Ns. vaikuttajaviestintä korruptoi kansan kieltä, eikä siihen uskalleta puuttua, koska kysymys on rahasta. Vähemmistön kieli näyttää asettuneen läntisten vapausihanteiden etuvartioasemaksi enemmistön kielen sisäpuolelle. 

Herran Pyhä ehtoollinen, Herrens Heliga nattvard, on 1800-luvun talollisen rippikirjoihin ruotsinkielellä merkitty kansalaisen ansioluetteloon oliko kerran tai kaksi vuodessa suorittanut kymmenien kilometrien vaelluksen syrjäkylältä Iisalmen kirkolle.

Jumalaa pelätään, koska sitä pelätään mitä ei tunneta, samoin moni suhtautuu ruotsinkieleen, sitä kunnioitetaan mitä ei osata. Vaikuttajaviestintä perustuu samanlaiseen ajatteluun: sotketaan ja hämmennetään, jotta kumarrettaisiin rahajumalaa.

Viime kesänä väitin yläsavolaisten nettifoorumilla tulevaisuudessa sanottavan että jokainen on filosofi. Siihen päälle ihan kohta valtakunnallinen filosofi Esa Saarinen kävi Vieremällä luennoimassa filosofiaa salin täyteiselle naisväelle, ilmeisesti viimeisen kerran, koska filosofia on kuollut filosofian historiaksi, samoin kuin teologia omaksi historiakseen. 

Tulevaisuus on niiden jotka puhuvat selvästi ja ymmärrettävästi kansankielellä myös vitutuksesta ja pillupoliiseista. Elämä on laiffii, sanoi mäkihyppäääjä. Kysymys on elämän laadusta, eikä kirosanoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Syvemmälle demokratiaan

Taitaapa olla rahakansanpuolueen aika hypätä ulos liiankin perinteisestä Svenska Klubben/sd-sopasta maksaa muiden huveista: Ahtisaari Stubbi...