9.9.2022

Sodan ystäväin seura

Koska pääkaupunkia ei ole eräiden pettymykseksi ainakaan vielä siirretty Jyväskylään, niin kansakunnan eliitin sotahulluuta kuvaisi parhaiten, jos titteli annettaisiin päämajakaupunki Mikkelille, jolloin sodan ja rauhan instituutti Muistia voitaisiin alkaa kutsua 'Sodan ystäväin seuraksi', jossakin päin idässä kun on 'Jumalan pojan synnyttäjän kirkko'.

Viime päivien parasta lukemista on tarjonnut Sääty wikipediassa. Säätyläisnaisia pidettiin ilman muodollista asemaakin parempana kansana. Sieltä ruotsinkieliset historioitsijat ammentavat nykyistä naisvillitystä.

Antonio Gramsci päätteli kulttuurihegemonian kritiikissään ihmisen vapausihanteiden olevan universaaleja, mutta toteutusten paikallisia. 

Italia ensin, Suomi-Finland viimeisenä. Omakielinen, kokonainen, vapaa ihminen. Nato ja EU. Jokainen on filosofi, joskaan jokaiselle ei ole filosofin virkaa.

Toki myös USA:n liberaalit ohjaavat suomalaisten ajattelua rahavirroillaan, kuten Turun piispa Mari Leppäsen HS-kolumnista oli pääteltävissä, mutta vain osatotuutena.

Sonkajärven kirkko on nimetty Pyhän Toivon kirkoksi. Reilu kymmenen vuotta sitten julkaisin kirjani Ole se muutos jota etsit jossa kerron lapsuusvuosistani. 

Parhaillaan Toivo Group rakentaa Kirkkonummen Nallen vuokrataloja Sarvvikin mäelle. En ole aikeissa hakea.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...