3.9.2022

Kevennystä ajatusten pakkohallintaan

Kirkkonummen torilla nähtiin viikko sitten paikallislehden kuvissa kansan vieraina ainakin Anders Adlercreutz, Ben Zyskowicz, Hjallis Harkimo, Riikka Pakarinen, Timo Harakka ja perussuomalaisia, joista Riikka Purra on paikkakuntalaisia kuten myös Adlercreutz, joka kuvassa paistaa muurinpohjalettuja.

Miten korkeasti koulutetut oli saatu kulkemaan yhteen ja samaan suuntaan? on Mussolinin ajan Italiasta pohdittu. Ajatusten pakkohallintaa, kuului selitys. 

Sotien jälkeen virisi uudelleen ajatus Italian vanhasta alueellisesta omakielisyydestä: mitä kevyemmät ideologiset rakenteet kansalaisilla on yläpuolellaan, sitä tyytyväisempiä he ovat elämäänsä. Syntyi NATO ja EU.

Kymmenisen vuotta sitten kirjoitin raahelaisen apteekkari Franzenin ostaneen 1800-luvun alussa Sonkajärveltä Jyrkän ruukin, joka sittemmin siirtyi Ahlströmille. Kirjan julkaisemisen jälkeen kemiläisen näyttelijä Peter Franzenin sukuhistoriikki ilmestyi. 

Arkkienkeli Mikael on raamatullisista sanansaattajista kaikkein suurin. Kun Mikael Jungner siirtyi politiikasta viestintäalalle, maakuntalehtien kiertoartikkelissa kehotettiin kuuntelemaan jatkossakin häntä.

Martta on raamatun Marian, Jeesuksen äidin sisar. Martta huolehtii perheen taloudenpidosta.

Suomalaisten syntyperäinen, ei kun Marttojen iskostama, Tukholma syndrooma kaiken kyllä kestää, uhraudumme mahdollisuuksien mukaan ja sillehän ei löydy rajoja. 

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...