2.6.2022

Ajan henkeä syvään .... puhdistautumiseen

Pulinat pois ja äkkiä Natoon,ärähti Paavo Lipponen eilen aikeille käyttää tilaisuutta syvällisempään pohdintaan. Minäkin olin laittanut Paavo Väyrysen "Naamiot on riisuttu, vain sodan kylmät kasvot näkyvät" US-blogiin kommenttina parisen päivää sitten:

Bobrikoffin sortovuosilta periytyvää poliittisen väkivallan ihannointia jatkaen on Mikkeliin perustettu `missä kuljimme kerran´ henkinen Muisti tiedekeskus yksityisellä rahoituksella, jota kutsuin M- bastioniksi netissä lähinnä sisällissodan muistona.

'Bastioni' uusiutui sitten HS:n päätoimittaja Kaius Niemen kolumnissa

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008754115.html

On hyviä, ja on huonoja oligarkkeja. Ukrainassa vaikeuksiin joutunut Hartwall on yksi hyvistä suomalaisista, joka on saanut henkisen valtakirjansa Hallitsijalta 1800-luvulla, näkemättömän silmän ja kuulemattoman korvan paikallisedustajalta. Huonoja ovat Putinin oligarkit jotka ovat lianneet kätensä vereen tahriutuneissa bolshevikkien perintökokoelmissa.

Puhtaat kädet, `mani pulite´, sanoo italialainen.

Paavo Väyrynen jaksaa jakaa Sauli Niinistön, Matti Vanhasen ja Erkki Tuomiojan kanssa puolueväelle Mannerheimin muistona Edith Södergranin runoutta:

”Näin yöllä unta että Mannerheim syleili minua ja hänen hyväilynsä olivat kiihottavampia ja hullaannuttavampia kuin mikään maailmassa. Näin sen unen aivan hirvittävän elävästi ja hänen charminsa oli uskomaton. Jos hän todellisuudessa olisi sellainen kuin unessa, olisin häneen palavasti rakastunut.”

Helsingin Ruskeasuolla on puiston osa nimetty Mannerheim-ristin ritareiden aukioksi.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...