24.12.2021

Nostoja

Taru Tujunen on kiirehtinyt kriisinhallintayhtiö CMI:n nostamista meditoimaan seuraavia hallitusneuvotteluja.

Eduskunnan valvontakomission johtaja Markku Jokisipilä nosti esille nimen Alexander Stubb NL-ajan jääkiekon asiantuntijana. Stubb johtaa CMI:n hallitusta.

Teini-ikäisestä saakka huutoetäisyydellä eduskunnasta pysytellyt Matti Vanhanen luopuu politiikasta, mutta ei Ben Zyskowicz, ei Paavo Väyrynen eikä Erkki Tuomioja.

Sitten on vielä outo ilmiö, jonka maailmalta palaava kohtaa Suomen työelämässä, ja se tunnetaan nimellä kollaboraattori-ilmiö. Sitä vastaan toteutetaan EU-maissa omakielisyyspolitiikkaa, nyttemmin myös Baltian maissa, vaikka valtamedia täällä täysin vaikenee. Viro on sen mukaan paikka jossa vironkieli on turvassa, Venäjä paikka jossa venäjänkieli on turvassa, Ruotsi on paikka jossa ruotsinkieli on turvassa jne. 

Ne jotka eivät uudesta tykkää, nostavat esiin suomenkielisellä kauppakorkealla opiskelleiden Erkki Tuomiojan ja Jari Sarasvuon nimet, sekä perustavat puolueita kuten LiikeNytin ja Kansalaispuolueen.

Vapauden kaihoa heinillä härkien, pitäisi uskaltaa suomenkielisten vihdoin sanoa.

Tunnekieli vai halujen herra

Kordelinin säätiön palkitsemaa ”faktantarkastajaa” ihmeteltiiin kuka sellaisen sanan on keksinyt, kunnes näyttää häipyvän. ”Kokonaisturvalli...