20.7.2021

Inkvisition kielivaltuuksista, jokainen on oman elämänsä kenraali

Valtiovarainministeri Annika Saarikko on talouselämän huippuja tavattuaan huolestunut mielenterveyspalvelujen saatavuudesta maailman onnellisimman kansan mutapaineissa. Helpostihan näitä US-kommentteja kirjoitellessaan huomaa saavansa seurakseen oman psykoterapeutin, vaikka alkaisimmekin totutella elämään runoilevan psykiatrian jälkeistä aikaa.

Antti Rinteen hallitus saapui ratikalla Oodi kirjastoon julkistamaan ohjelmansa. Sen päälle ministerit esittelivät ohjelmaa kirjastoissa eri puolilla maata, Sanna Marin lähikirjastossa Kirkkonummella. Mainittakoon, että ruotsin /englannin kielen sana "Ode" on suomeksi "Oodi", ja että kaupunkisuunnittelun veteraani Osmo "Ode" Soininvaaran puoiso toimii Oodi-kirjaston johtajana.

Se mikä on miekalla rakennettu, on miekalla muutettava. Niin voi kuulla sanottavan, mutta nykyaika sallii rauhanomaisen uudistumisen. Ns. pyhät tekstit ovat syntyneet aikojen kuluessa vastauksina silloisiin kysymyksiin, asenteita voidaan muuttaa kirjoittamalla uusia tekstejä uuden ajan haasteisiin.

Kangaskorpi (alk.Kozlov) ja Pentikäinen HS. Lahjoitusdosentit politiikassa, työelämäprofessorit.

Katri Kulmunia rankaistiin inkvisition kieliopeilla venäjän harrastamisesta,  Keskisuomalaisen Kangaskorpea harjattiin eduskunnassa jotta kansan (valta?) saatiin mediailmastosta vastuulliseksi. Sitä saa mitä pyytää. Pahat teot kostetaan kolmanteen polveen ja hyvät palkitaan. Hallitaan kummitustarinoilla.

Vastaus olevaisen kätkeytymättömyyden (Heidegger) arvoitukseen Etelä-Euroopan sotien jälkeisen ajattelun kehityksestä siellä ymmärretyn jättää Jumalan lahjoitukset kiinteään maaomaisuuteen omaan rauhaansa ja niiden himoitsemisen sijaan rohkaista yksilöitä arvostamaan omia juuriaan, ml. oma kieli, varsinkin kun huomattiin ns. vieraitten kielten olevan opittavissa.

Monikulttuurisuuden vaikutus sakramentteihin

Jokainen on filosofi, ei kun kenraali

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Omistaja vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman mosk...