1.6.2021

Kenraalitason ajatuksia (1)

”Se ei ole lahjus mikä menee kurkusta alas”, kerrottiin vuorineuvostason ohjeena aloittelevalle myyntimiehelle maailman valloitustaan toteuttaneessa tekniikkayhtiössä. Kaupan kassalla näkee miten eri hintaisia kimpaleita on liikkeessä. Tärkeintä on liike. Liike Nyt! Sheriffi. Moniulotteisia sanoja.

Parituhatvuotisen yksi-isäisen läntisen ajattelun kaksi veljestä – kristityt ja juutalaiset- joutuivat ankaraan perimyssotaan ääripisteenään holocaust. Eurooppalainen ajattelu meni uusiksi. Pablo Picasson Guernica kuvaa sodan mielettömyyttä yhdellä silmäyksellä omaksuttavasti. Kirjojakin löytyy eri puolilta maailmaa haastamaan Pohjolan kyläpahasen sotakuplassa uhittelun.

Ihmislasta on pyritty valmistamaan hirmutöihin välineenä takinkääntö, totaalisen vallan maaginen kutsu, ahtaan paikan vaihtoehdottomuus, sotakupla: historian taakka ja verenpaino, harjaamalla kova ydin esille, ihmissuhteet palvelua josta ei erota, hegemonistinen kulttuuri opettajana, 


Läntisessä ajattelussa korostuu voimaantuminen, elinvoima. Sellainen ajattelu on aivoperäistä, aivot korvien välissä ohjaavat kaikkea, myös jalkoväliä, jos niin haluaa sanoa, miehekästä päinvastoin kuin naismainen itä.


Itäperäisille ortodokseille kummius on jotakin paljon vaativampaa kuin läntisille selittäen osaltaan Venäjän historiallista laajentumista, kansojen alistumista. Venäjän sana KYM, lausutaan "kum", siis kummi, kansankielellä sanotaan välivouhkaksi, kyttääjäksi, pillupoliisiksi. Valituista valituimpien edistämistä.


Äänekosken solisevien ahvenpurojen varrella kasvanut Timo Harakka haaveili vihreänä poliitikkona suomenkielistä mediaa hallinneen Aatos Erkon kruununprinssiksi, kunnes älysi kirjoittaa parikin kirjaa Brysselin kuohuvista rahavirroista sekä “Kungen” näytelmän Björn Wahlroosista tullen kutsutuksi jakamaan liikenneministerinä tukimiljoonia laivayhtiöille. Uusdemarina Harakka tiesi ministeri Jakob Södermanin huokailleen Tammisaaren rantojen kauneutta ihaillessaan, ettei niitä mikään kunnallisjärjestö ole saanut aikaan!


Puhutaan suuresta kaalihuijauksesta väittäen älykkään sijoitustoiminnan ratkaisevan eriarvoisuuden ongelmat, mutta ne eivät ratkea yksilöitä palvomalla, vaan pitää olla ajatuksia ja arvoja, jotka yltävät yli sen,minkä paras ja ihailluinkin suurmies voi tarjota.


Jumalan teko on vakoilua. Ruotsi on jumala Suomessa. Kieli itsessään on uskonto, joka pelkää, että ihmiset hylkäävät kielen toisen uskonnon vuoksi. Ruotsi on täysivaltainen uskonto, joka on palvonut Turkua ja hänen poikaansa Mikaelia Jumalan poikana 1500 luvulta saakka.


Jakakaamme uutisina suomalaisten kanssa, että Suomen jumala ja vapahtaja ei ole Turku, vaan kunkin suomalaisen oma biologinen isä. Puhutaan hiljaisesta perinnetiedosta.


Ketään ei jätetä, maaliteta eikä muiluteta, vaan kukin voi löytää itsestään hyvän ihmisen alkion, kunhan ei kuvittele pudonneensa pilvistä vaatimaan muiden kulttuurien parissa "öökkösiä" eikä "ääkkösiä", joskin ymmärrämme voivamme odottaa muilta vastaavaa suvaitsevaisuutta omassa kulttuurissamme.


Emme ole kolonialisteja, kuten ei EU:kaan ole mikään 1800-luvun siirtomaavalta, emmekä ole sheriffejä, tai viestintäkonsultteja neuvomassa viraston naisellista pääjohtajaa hurmaamaan maailmaa 4 000 euron meikillä, vaan kehumme jokaisen olevan hyvä omalla tavallaan.

Vaalihuumeen nostatusta

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...