9.5.2021

Ajatuksemme ovat läheisten luona

 

Välimerellä Ostian rannassa odotettavissa 25 °C

Suomessa kuuluu käytäntöön kutsua poismenneen sekä läheiset että omaiset yhteiseen muistotilaisuuteen. 

EU-valtiomiesten kuulee sanovan katastrofin aiheutettua kuolinuhreja, että ajatuksemme ovat läheisten luona. Omaisista ei kuule heiltä mitään mainintaa. 

Suomessa omaisia ei ole niinkään helppo unohtaa, koska samalla pelättäisiin kulttuurinaapurisuhteen tuhatvuotisen valtakunnan romahtavan "älytyön kehitysmaassa". 

Siksi Sanna Marinin ja Annika Saarikon kahdenkeskinen verivala, kuten pikkulapset vannovat peukalo peukaloa vasten.

Olin vissiin saanut jo Rutakolla kansakoulussa "apinan selkääni" pahoitettuani jonkun sisäpiiriläisen mielen. 

Uuden ajan programmi

Parituhatvuotisen yksi-isäisen läntisen ajattelun kaksi veljestä – kristityt ja juutalaiset- joutuivat ankaraan perimyssotaan ääripisteenään holocaust. Eurooppalainen ajattelu meni uusiksi. Pablo Picasson Guernica kuvaa sodan mielettömyyttä yhdellä silmäyksellä omaksuttavasti. Kirjojakin löytyy eri puolilta maailmaa haastamaan Pohjolan kyläpahasen sotakuplassa uhittelun.

Kummitus tulee idästä

Venäjänkielen "KYM" lausutaan "kum", "kummisetä", ajaa kyttäysasiaa Suomessa kummina. Uskotaan kummituksiin palveltaessa valituista valituimpia.

Lännempänä luotetaan yksilölliseen viehätysvoimaan. Se on sitä, että uskaltaa kuulla myönteisen vastauksen vaikka ei olisi esittänyt selvää kysymystäkään.

On väitetty teologiaa Joensuun yliopistossa opiskelevan itäsuomalaisen Ossi Martikaisen yllyttäneen Annika Saarikkoa äskeiseen kampanjaan. Oikea kummitus!

Kirjoitan Roomassa kahvilan terassilla, täällä on kesän tuntua. Kansa hymyilee. Olin täällä 80-luvulla kaksi vuotta YK:n työssä. Epäilivät ettei Suomi ole oikea sivistysvaltio!

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Omistaja vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman mosk...