26.7.2020

Optio sodalle

Jos ei epäilisikään tietääkö Paavo Väyrysen vasen käsi mitä oikea tekee, käsikirjoittajiensa kohdalla on syytä epäillä. Olisikohan kuuluisalla runoilevalla psykiatrialla näppinsä pelissä? Niinpä myös Timo Soini keräsi ääniä kansankielellä, mutta päästyään unelmiensa työhön ulkoministerinä sydänäänet sykkivät toisella kielellä.

Jottei muutos tulisi äkkiä ja yllättäen on yliopisto kouluttanut perussuomalaisille kaksi tohtoria johtotasolle kolmannen ollessa nousuputkessa. Epäiltäneen sielläkin alettavan luottaa ihmisaistien välittömiin havaintoihin ulkopuolisen valvovan silmän tai kuulevan korvan sijaan. Vähän sitä oli ilmassa jo Väyrysen puoluehankkeissa perinteisen yllytyshulluuden hajottaessa rivistöjä.

Sisällissodan 100-vuotismuistovuodella haluttiin varata optio yllyttää kansa uusintaan. Muuten olisi jo siirrrytty eteenpäin.

Joukkojen takaosaan sijoitettiin optio pitämään joukot kunnossa. Heidän velvollisuuksiinsa sisältyy sadanpäämiehen määräysten täytäntöönpano, sadanpäämiehen komennon ottaminen taisteluun tarvittaessa, alaistensa valvonta ja monenlaiset hallintotehtävät. 
Optio-palkka oli kaksinkertainen tavanomaiseen roomalaiseen legioonaaripalkkaan ja he olivat todennäköisimmin miehiä korvaamaan sadanpäämiehen, jos virka vapautui. (Wikipedia, engl.)

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Omistaja vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman mosk...