7.3.2020

Miksi kirjoitit juuri noin, mitkä olivat vaikuttimet?

HS:n (Kansa taisteli) päätoimittaja Kaius Niemen ”joka härjillä kyntää, se härjistä puhuu” teksteissä on arveltu näkyvän Puolustusvoimain kiinteistölaitoksen johtajan virasta eläköityneen isänsä jalanjälkiä. Uutta väriä saatiin hänen muistellessa talvisodan päätöspäivänä omassa kolumnissaan Kollaaan rintamalla kaatuneen isoisänsä veljen kohtaloa kirjailija Palolammen sanoilla: ”Aamuyön pimeydessä kukkulan lähitaistelut käytiin käsikopelolla puukoin, pistimin ja käsikranaatein. Venäläisen sotilaan tunnisti selkää koskettelemalla siitä, että hänellä ei ollut reppua selässään, Palolampi kuvaili.”

Syyspuolella kirjailija Jari Tervo kertoi Mauno Koiviston vastanneen toimittajalle, että pikemmin oli ollut vaikeaa koska pyrkivät pakoon, kysymykseen oliko sodassa ollut helppo ampua vihollisia.

Tarinat auttavat ymmärtämään suurenkin median jokaisen jutun takaa löytyvän ihmisen joka ei ole pudonnut mistään ”ylhäältä”; miksi kirjoitit juuri noin, mitkä olivat vaikuttimet?

Runoileva psykiatri Radovan Karadzic tuomittiin Haagin sotaoikeudessa elinkautiseen kun hänen todettiin panneen Bosnian sisällissodassa kirjaimellisesti täytäntöön ns. pyhien tekstien kauheimpiakin tekstejä vääräuskoisista.


---------


Mielenkiintoista perattavaa viikonlopuksi itsekehuun pakahtuvan HS mainostaessa koko sivun leveydeltä saaneensa Gretalta viiden viikon mankumisen jälkeen haastattelun.

Sillä välin joissakin US-blogeissa on naureskeltu, että suomalaisen dosentin mielestä alussa oli Jumala, joka loi metsän ja lopussa on metsä ja isänmaan yhteishyvä kokoajan metsässä, kun taas ruotsalainen sanoo, että alussa oli Jumala, joka loi maan jonka ihminen uhkaa tuhota, siksi Greta.

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Omistaja vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman mosk...