4.11.2019

Muuttuva mielen maisema

Kulttuurin sivistystasoa sanotaan voitavan arvioida sillä perusteella miten hyvin se kohtelee pienintä vähemmistöä, eli ihmistä yksilönä. Eikä esim. millä vieraalla kielellä esittäytyy vähemmistölle.

Erkki Tuomioja lupaa rientää (24/7) tikkana paikalle jos puhutaan sisällissodasta tai pohjoismaisesta mallista. Antti Lindtman jäi suosiolla hallituksesta jotta Timo Harakka voi olla tikkana paikalla kun työelämästä neuvotellaan. Lehdestä saattaa lukea milloin Eero Heinäluoma seisoo tikkana Hakaniemen torilla (kyllä nuo suomenkielen sanat klubilla hymyilyttää, Must Read, Päivän Timantti Digi-HS:ssa, entä mitä Veli Liikanen kehittänee digi-vihreille, Must Read Twice, tai Gyllene gryningen kultainen aamunkoitto?).

Timo Harakka on hartaasti uskonnollisen kuuromykän pariskunnan kasvattilapsi Äänekoskelta. Useat politiikan "tikoista" ovat seurakuntanuoria. Jyrki Katainen valittiin Siilinjärven seurakuntaneuvostoon 19-vuotiaana "rajojansa rikkovana, uusia maailmoja suunnittelevana". Supercell-sosialisteja, kuten Harakka itseään kutsuu.

Mutta kun oikein silmiin katsotaan, niin kaikkihan me olemme demareita! Niin, mitä se onkaan se yli-ihmisyys? Muuta kuin tottelevaisuutta?

Taisto-nalleksi nuorena kutsuttu kulttuurin omistaja kävi meren takaa kylässä arvellen ettei Suomi uudistu ilman isoa rettelöintiä. HS tietää puolustusvoimien  suunnittelevan jo ruumiiden käsittelykeskuksia Ylen uusiessa samaan aikaan talvisotaa.

Jokaisen pitäisi ymmärtää asemansa vastuullisena filosofina, eikä mennä nallena laumaan kohkaamaan. Kaikki muuttuu. Taisto puhuu ylemmilleen, niille älyn aatelisille jotka ovat auttaneet hänet kulttuurin omistajan asemaan.

Arkkipiispa John Vikström varoitteli aikoinaan suomalaisia hullaantumasta ranskalaiseen, koska sieltä on hyvän ohella myös moni paha lähtöisin, revoluutiot sun muut valistuksen veljeys, vapaus ja tasa-arvo ihanteet joiden myötä aateli on menettänyt erioikeutensa, paitsi vääräleukojen mukaan kielellisen eriytyisyytensä näillä main.

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Omistaja vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman mosk...