29.9.2019

Ilon ja riemun muurilla

Vanhempi mies harppoi pääkumarassa autiolla Erottajan aukiolla pysähtyen välillä huokailemaan "maailman toimivin kaupunki!, myös Hakaniemeen, toimiva kaupunki!"

Taisi olla Björn Wahlroos joka ideoi -90 luvulla Maailman rauhanpatsaan paikalle Hakaniemeen Pörssin sivukonttoria, vai oliko Mikael Jungner, kyseisen patsaan tervaaja-höyhentäjä? Mikael on miehen nimi joka johtuu Raamatunarkkienkeli Mikaelin nimestä, joka on hepreaa ja merkitsee ”Kuka on Jumalan kaltainen?”

Paavo Lipponen, Erkki Tuomioja, Pekka Korpinen, Osmo Soininvaara, Anni Sinnemäki, Jan Vapaavuori. Vaikutusvaltaisia kaupunkirakentamisen palvelijoita, yhteistoimintahenkilöitä, kollaboraattoreita. Työ tekijänsä vapauttaa, etenkin työn antajan.

Ei mikään YIT- menninkäinen ehdi itse haalia kaikkea suurta rakennettavaa, vaan virkamiehet alkavat vapaasti juosta vuoren luo. Niin rakentuu totalitarismi.

Ilmapiiri todellakin muistuttaa Orwellin 1984 maailmaa, jossa vallaĺle riitti vasta kun päähenkilö toisinajattelija Smith oli "muokattu" sellaiseen tilaan, että hän rakasti Isoaveljeä. Ei muisteta, että demokratia ja sananvapaus tarkoittaa oikeutta ajatella "väärin", kuohuttavasti ja loukkaavasti.

Ollaanko siirtymässä kulmunismiin?,  kuten somessa on arveltu. Lapsen oloiset naiset puhuvat ihmisten yläpuolella, kuin viittä kieltä taitavat simultaanitulkit.

Etsivä löytää

Edellisten presidenttivaalien ehdokas Petri Hirvimäki oli perustanut Nukkuvien puolueen. Faktantarkastaja löytää. Herätys nukkuville on tull...