16.7.2019

Matkailu avartaa

Vastoin Jörn Donnerin vartavasten paikan päällä Tallinnassa esittämää neuvoa järjestää venäjänkielelle samankaltaiset lököolot kuin ruotsinkielellä on Suomessa, itsenästynyt Viro muuttui yksikieliseksi poistaen kommunistien tuoman pakkovenäjän. Viro on paikka jossa vironkieli on turvassa, Venäjä on paikka jossa venäjänkieli on turvassa jne. sanoi Lennart Meri.

Missä määrin oma kieli on piristänyt virolaisten silmin nähden elpynyttä elinvoimaa, siitä ei ainakaan HS eikä Yle anna lukijoille pohdittavaa. Digiajan ammattilaisten Natoonkin Viro liittyi helposti, koska omaa puskajussien armeijaa ei ollut painolastina.

Kiinalaiset tulevat, vaikka ilman twitteriä! Eckerön laivalla kuulutukset annetaan kiinankielellä suomen ja ruotsin ohella, eikä englanniksi lainkaan. Muutama kiinalaisten ryhmä sattui eilen silmään täpötäydessä laivassa.
Tunnelia Tallinnaan poraamaan aiotaan tuoda kiinalaisia koneita kiinalaisella rahalla. Suunnittelijat lienevät eckeröläisten serkkuja. Logistikkoja liikuttelemassa suuria ihmismassoja.

Vaalihuumeen nostatusta

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...