5.4.2019

Alla ihmissilmän oomme kaikki; vi är alla under det mänskliga ögat

Urho Kekkonen lastenkutsuilla, Martti Ahtisaari laastari otsassa, Touko Aalto diskossa, Timo Soinin uskontunnustus rahalle ja ajatushautomoille, Petteri Orpon diilit tuhlaajapoika Nordean palata kotiin Björn Wahlroosin pysyessä Ruotsissa,  kyynelsilmä Paavo Väyrysen tehokas katuminen punaisen isoisänsä siirtomaasotamuistoissa, Jussi Halla-aho kysymässä "olenko minä veljeni vartija?"; joku maailmalta palannut käpristelemässä rumien naisten hallitsemassa vähemmistöjen paratiisissa.
Halla-aho vs. Soini (Siinä syntyy vielä rumihia)
Stadin Tuomioja vs. landen Lipponen (Ei kai eilisestä jäänyt vammoja) 
Sipilä vs. Väyrynen (Luulin olevani aika piruileva)

EVAn tutkimuksen mukaan suomalaiset luottavat enemmän Wikipediaan (37 %) kuin eduskuntaan (35 % ) tai puolueisiin (17 %) Siispä katson wikipediaa: 
"Siirtomaa eli kolonia on varsinaisen valtion ulkopuolinen maa-alue, joka on isäntämaan kontrollissa. Toinen siirtomaan määre on, että siirtomaahan emämaasta muuttaneet siirtolaiset säilyttävät yhteytensä emämaahan ja voivat edelleen olla sen lakien alaisia.lähde? Kielitoimiston sanakirjan mukaan siirtomaa on "jonkin valtion hallinnassa oleva mutta sen rajojen ulkopuolinen (usein merentakainen) alue, jonka väestö koostuu emämaasta muuttaneista ja alkuperäisväestöstä"

Jokainen yksinään maan sydämellä
auringonsäteen lävistämänä:
ja äkkiä on ilta.

-Salvatore Quasimodo 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koko ajan oppii uutta menneestäkin

Faktantarkastaja tiedottaa tänään Tytti Yli-Viikarin hakevan työtä Vaasasta. Hänet erotettiin valtion virasta johon eduskunta yleisistunnoss...