12.3.2019

Mitä siirtomaassa tapahtuu? Vad händer i kolonin?

Entäs sitten muut? Petteri oli yllättynyt kuin tarhapöllö. Antti oli aivan kuin täh ja häh. Media oli tapansa mukaan pihalla kuin lintulauta. Toimittajat toistavat tokaisua kuin papukaijat. Niinhän papukaijat tekevät. Eikä yksikään pässinpää ymmärtänyt. (TS) 

Suomessa ei ymmärretä kuinka iso asia tämä on tuolla Keski-Euroopassa. Se että lähdetään tällä lailla vetämään maton selvityksen alta, herättää jo kansainvälistä huomiota. (ET)


"Minä olen niitä harvoja henkilöitä Suomessa, jolla on edellytyksiä käydä tällaisia keskusteluja. Medioissa ei osata edes englantia, kun näitä käsitellään". Valtiomiehen ajatonta viisautta. Retorista taitoa. (PL)

Olen iloinen, että Tienhaarassa, Talissa ja Ihantalassa vallitsi eri näkemys johtamisesta vastoinkäymisten edessä. (UPI)


ET= Erkki Tuomioja
PL= Paavo Lipponen
TS= Timo Soini
UPI= Charly Salonius-Pasternak



Iisalmen Sanomien vanhassa mainoksessa Timo Soinin oppi-isä Veikko Vennamo pyrki eduskuntaan kutsumalla maakuntaa etelän herrojen siirtomaaksi.
Timo Soini, siirtomaaherra, koulutettu sellainen, samoin kuin Hgin yliopiston kasvatti Paavo Väyrynen, tohtori Åbo Akademista kuuluisalla väitöksellä NL:n pysyvyydestä.
Yllytyshulluutta.


Lisää narratiiviin

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...