14.2.2019

Ei vapautta ilman vastuuta, ingen frihet utan ansvar

Uutisoidaan komentajan valinnassa sovellettavan kaivattua läpinäkyvyyttä kaikessa ankaruudessaan.

Tyhmempikin voisi havaita ajan tapahtumien kuvastavan modernin läntisen ajattelun voittokulkua pohjoisen pimeimmässä kolkassa.

Jokainen on filosofi, sanoisi italiaano. Ihminen on kaikki, puolestaan ranskalaiset Camus tai Sartre nähtyään holocaustin savut: inho on tunne, jota kokee havaitessaan läntisen ihmisen luopuneen arvokkaimmasta ominaisuudestaan, oikeudesta vapaaseen ajatteluun kääntymällä lampaaksi.

Äkkijyrkkäläinen valtiontaiteilija Aki Kaurismäki palauttaa akateemikon prenikan pressalle. Vapaiden ammattien harjoittajat - taiteilijat, toimittajat, kirjailijat, muut apurahariippuvaiset, katkovat kahleitaan. Yhden totuuden järjestelmä ei elä ilman heitä. On luettu 1920-30 luvun Italiaa, meinaan.

Saa nähdä mitä tuulia haistellaan älyn aateliston Tuomiojalla, sutena lampaan vaatteissa.

Yritys määritellä ihanteellinen ihmisluonne tavoitetilaksi tieteen käsitteistöllä ei onnistu sen enempää täällä kuin NL:ssäkään. Henki on päässyt pullosta. Parasta ennen päiväys painaa päälle.

Yksinkertaisuus on äärimmäinen hienostuneisuus. "Leonardo da Vinci

Koko ajan oppii uutta menneestäkin

Faktantarkastaja tiedottaa tänään Tytti Yli-Viikarin hakevan työtä Vaasasta. Hänet erotettiin valtion virasta johon eduskunta yleisistunnoss...