1.2.2019

Suursukujen Suomesta kansalaisten Suomeen

Motto: "Ne ovat meidän parhaita ystäviä. Ne tuovat meille kirkossa käydessään keltaista paksua piimää ja marjoja ja ohralettuja. Niillä on myös hyvin keltaista paksua voita",  Iisalmen kirkkoherra Brofeltin poika Juhani Aho teoksessaan Muistatko? -  (1920)

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin, joka on nyttemmin kutsuttu työelämäprofessoriksi Helsingin yliopistoon, uutisoitiin maksaneen omasta lompakostaan 100 euroa sähkön kytkemiseksi elokuussa 2015 Kansalaistorille kiireellä kootun "Meillä on unelma" mielenosoituksen kaiuttimiin, jotta presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Juha Sipilän lähettämät terveiset voitiin lukea.

Mielenosoituksella vastustettiin kansanedustaja Olli Immosen haaveilua "vahvasta ja urheasta kansakunnasta, joka voittaa tämän painajaisen, jota kutsutaan monikulttuurisuudeksi". (Aikaisemmin Immonen oli toiminut teollisuusvartijana, minä valtion keskushallinnon vahtimestarina.)

Mielenosoituksen sytyttäneessä englanninkielisessä Facebook-postauksessaan Immonen oli lainannut Eugen Schaumanin taisteluhenkeä Bobrikovin venäläistämispolitiikkaa vastaan 1900-luvun alkuvuosilta:

Tämä ruma kupla, jossa vihollisemme elävät, poksahtaa pian miljooniksi pikku palasiksi. Elämämme ovat kietoutuneet todella ankarassa ajassa. Nämä ovat ne päivät, jotka lopullisesti jättävät jäljen kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on vahva usko kanssataistelijoihini. Me taistelemme loppuun asti kotimaamme ja yhden todellisen suomalaisen kansakunnan puolesta. Voitto tulee olemaan meidän.

Erkki Tuomioja kysyi englanninkielisessä tiedotteessaan  ulkoministeri Timo Soinilta mitä hänen puoluetoverinsa toiminnasta ajatellaan ulkomailla?  Pekka Vennamo ilmoitti Immosen kasvattaneen Breivik-parran.

Schaumanin ohella Ernst Tandefeldt ja Lennart Hohenthal tiedetään 1900-luvun alun suomalaisen aktivismin murhamiehinä, mutta eikö olisi kohtuullista, että niiden muiston vaalijat istuisivat tuleen omilla housuillaan?

Tunnekieli vai halujen herra

Kordelinin säätiön palkitsemaa ”faktantarkastajaa” ihmeteltiiin kuka sellaisen sanan on keksinyt, kunnes näyttää häipyvän. ”Kokonaisturvalli...