14.11.2018

Mieskuva on rikki

Kirjallisuuden on sanottu parhaiten voivan kuvata ihmiselämän moninaisuutta, siispä mieskuvaa muuttamaan:
-Professorille, joka on "heränneenä" saapunut Tukholmaan, on kerrottu suomenkielen sanan hakaristi tulevan ruotsinkielen ikivanhasta sanasta hakkors (hak=koukku, haka, kors=risti), hakkaa päälle. Lisäksi on muistutettu suomalaisten hakkapeliittojen levittäneen kauhua 1600-luvulla missä päin liikkuivatkin.
Juuri tuotako moderni uudelleensyntyminen tarkoittaa? Lapsuuden hajujen, äänten, tunnelmien ja maisemien tunnistamisen sijaan heräämistä vanhoilla paikoilla yli-ihmisyyteen pois ihmisyydestä.
-Tuollaista yli-ihmisen rasistista roolia suomalainen näyttelijä esittää uudessa jenkkifilmissä, mutta pääseehän sitä rallikuskiksikin kunhan tuo tiimille rahaa.
-Presidentti Sauli Niinistö esitettiin lehdessä jututtamasssa em. näyttelijää lennolla New Yorkiin. Yllättäen ja pyytämättä kameran takana olikin sama nākymätõn kāsi kuin Tukholman diskoteekissa kuvaamassa sittemmin masentuneeksi diagnisoitua "toukkaa" joka on itse arvellut sukupuoltaan sopimattomaksi politiikkaan?
"Politiikassa ei tapahdu mitään sattumalta: Kun jotain tapahtuu, voit lyödä rahasi vetoa, että niin se oli suunniteltukin."
- F.D. Roosevelt.

 Rooseveltin ajattelua sanotaan tieteelliseksi maailmankuvaksi, jollaista Sampo Terho kaavailee Sinisten vaaliteemaksi ala-otsikolla "Kansanturvallisuus"? Ehkä peräti vastustetaan kansankielisen kulttuurin hiljaista hautautumista elävältä, so. työrauhan julistamista Åbolle sivistyksen nimissä. Vapise Persut!

Vaalihuumeen nostatusta

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...