26.10.2018

Herääminen uuteen aamuun

Nukkuva, joka on nyt herätetty, meni kotiseudulleen vihkimään navettaa! Juuri sitä moderni uudelleensyntyminen tarkoittaa. Lapsuuden hajujen, äänten, tunnelmien ja maisemien tunnistamisen kautta tolkun ihmisten heräämistä ihmisyyteen pois yli-ihmisyydestä. 

Läntisen ajattelun suurimmatkin myytit ovat selitettävissä ihmisjärjen ja siihen perustavien tieteiden tuloksilla saamatta niitä enää "suoraan hevosen suusta".


Monet heräävät arvostamaan kulttuurin paikallisuutta käytyään Pohjanmaan rannikkoseudulla tai Ahvenanmaalla, tai yleensä kansan parissa, kuten Alexander Stubbin kanssa kilpaileva Manfred Weber (HS 28.10.):
"Kun puhun ihmisten kanssa Brysselin kuplan ulkopuolella, se tuntuu raikkaalta tuulahdukselta. Tarvitsen tunnetta, että olen juurtunut johonkin.”
"Samanlaisen tuulahduksen Weber haluaisi läpäisevän koko Euroopan unionin. Antaa eliitin ja byrokratian valtakeskittymä takaisin ihmisille. Jos lupaan baijerilaisille tai suomalaiselle kadulla viisi asiaa, EU:ssa pitää osoittaa, että lupaukset on otettu huomioon, Weber sanoo. Tämä tarkoittaa muun muassa lisää yhteistyötä EU-parlamentin kanssa."

Tunnekieli vai halujen herra

Kordelinin säätiön palkitsemaa ”faktantarkastajaa” ihmeteltiiin kuka sellaisen sanan on keksinyt, kunnes näyttää häipyvän. ”Kokonaisturvalli...