22.12.2017

Kaiken maailman dosentteja

Meillä on ollut yhteistä rajaa Venäjän kanssa enemmän kuin 1000 vuotta, ja yleensä ottaen hyvin menee, kunhan kehitämme omaa kulttuuria rauhanomaisesti eläen rinnakkain kaikkien naapureiden kanssa ilman mitään pakko-opetusta - opettajan napsiessa sylissä parhaat palat suihinsa.

Olemme länttä!

Mikä on tilanne nyt, ja mihin meitä valmistetaan??


Kuopion piispa Jari Jolkkonen otti syyskuussa 2014 Sonkajärvellä pitämänsä veteraanijuhlan puheen johdannoksi presidentti Mauno Koiviston vuonna 1944 sotamiehenä kirjoittamat sanat: ”Tilanne tuntuu nyt raskaammalta kuin koskaan Suomen historiassa. Toivokaa parasta ja rukoilkaa puolestamme.”
-"Mikä on tilanne nyt Suomessa, Euroopassa ja maailmassa? jatkoi Jolkkonen. "Onko sotamies Mauno Koiviston huokaus 70 vuotta sitten saanut uutta ajankohtaisuutta?"
-Jos emme voi olla varmoja mitä tulee tapahtumaan, olettakaamme että käy hyvin. Nämä Koiviston muistosanat saivat Timo Soinin herkistymään: ehkä syvällisintä mitä suomenkielellä voidaan ilmaista.

2 kommenttia:

 1. Syvällisin viisaus, jonka Soini on koskaan luonut.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi6.1.18

  Olemme fennoisskandiaa ja koillis-Eurooppaa ja jos tästä voi vetää konnotaatioita poliittisen ilmapiirin suhteen Suomessa idän ja lännen välillä, niin herra on hyvä ja kirjoittaa aiheesta.

  Toki olemme enemmän länttä kuin itää, mutta emme ole kokonaan länttä. Olemme pohjoinen itäinen länsi, ja maahanmuuton myötä meillä on toki myös pian eteläinen twisti.

  Meillä on kaikki.

  Reputinko?

  VastaaPoista

Hevosystäväin seurasta maailmalle

Lienee toteutusvaiheessa Jussi Halla-ahon julistama sd- inho. HS, Yle, Iltalehti, Ilta-Sanomat: kaikissa naisjohto. Naisystävien verkostosta...