18.10.2015

Ihmisen toiveet kuullaan

Tossavaisella keskusteltiin eilen asunnottomien päivänä erään 1700-luvun ranskalaisfilosofin väitteen pohjalta. Sen mukaan rumien naisten hallitsema vähemmistöjen paratiisi olisi pahin kuviteltavissa olevista yhteiskuntamalleista.

Arveltiin, että jos kylällä kuiskuteltaisiin vaurasta, monilapsista taloa hallitsevan pariskunnan pukeutuvan kuin olisivat rumia, niin ainakin vaatekauppaan menisivät. Niinhän ihminen toimii. 

Niinpä opetusministeriksi saatiin ihan nätti nuori nainen Sanni Grahn-Laasonen, liikenneministeriksi kelpo daami Anne Berner ja persut ylpeilevät puhemies Maria Lohelasta. Eikä tarvittu kuin vuoden mittaan muutama nettikommentointi tuon ranskalaisen filosofin provosoinnin pohjalta.

PS. 
Asunnottomien puolesta on turvallista ajatella, sillä he eivät lyö näpeille. Sen sijaan jos sanot ajattelevasi ylempiesi puolesta vaatien heitä osallistumaan talkoisiin, varo kynsiäsi.


Vaalihuumeen nostatusta

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...