7.10.2009

Toinen jalka juoksuhaudassa


IS:n Sanna Ukkolaa taustoittanut sotahistorioitsija Markku Jokisipilä on profiloitunut omassa blogissaankin nimenomaan kaatamaan kaiken syyn Arto Merisalon niskaan, samalla kun Tapani Yli-Saunamäkeä on säästelty, kuten yleisemminkin mediassa.

Talvisodan aikaisen Tammikuun kihlauksen hengessä elävän HS:n inho keskustapoliitikkoja kohtaan heijastaa puolestaan lehden uskollisuutta EK-SAK valtablokille.
Mutta maailma on muuttunut ja Suomi siinä mukana.

Demokratialle, jota sanotaan myös ihmiskunnan kehittyneimmäksi hallintomuodoksi, on aina tarjolla vaihtoehto alkaa kulkea taaksepäin kohti harvainvaltaa. Nykyisin sitä edustaa puhtaimmillaan aikamme sotahuuto: rahaa, rahaa, rahaa!

Työnantajien ja työntekijöiden järjestöjen sopimusyhteiskunta SuomiFinland on henkisesti paljon lähempänä 1920-30 lukujen Italiaa, kuin HS:n pilkkaamaa Berlusconin Italiaa. Sitä ei hämärrä edes se tosiasia, että Italian hallitusta silloin edestä johtanut Il Duce oli lyhytkasvuinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Politiikassa viimeisen sanan sanoo pappi, vai Sixten Korkman?

Petteri Orpon hallituksen työssä Timo Soinin unelma alkaa toteutua: kristittyjen turvasatama rakenteilla.Valituista valituimpien Suomi. Siks...