15.6.2008

Siltä ainakin näyttää

Miten todennäköistä on, että Toivo Sukari — lestadiolainen kansanmies ja itseoppinut liikkeenharjoittaja, suomalaisen sikatilallisen lainkuuliainen poika — olisi keksinyt ihan omasta päästään mennä mukaan lähettelemään kymmenien tuhansien setelinippuja johtaville poliitikoille ilman "kiinnijäämisen" ajatusta?

Samaan aikaan suuryhtiöt ovat ehdottomasti kieltäytyneet vastaavasta toiminnasta. Rkp:tä rahoittavaa säätiötä johtava vuorineuvos Gustavson onkin naureksellut ettei hän enempää kuin Björn Wahlrooskaan tarvitse yhdistysten hallituksen puheenjohtajapaikkoja päästäkseen poliitikkojen puheille.

Kukaties KMS:n syntytaustoja löytyisi yhtä hyvin Renny Harlinin Marski-leffan rahoittamisesta kuin eduskunnan viereiseen taloon Museokatu 3:en perintöverouudistuksen varmistamiseksi asettuneesta Perheyritysten liitosta.

Samoihin aikoihin ajoittui myös Jari Sarasvuon ihmeellinen lehmänkäännös Lipposen hallituksen veropolitiikkaa rajusti arvostelleesta pienyrittäjien edunvalvojasta hallituksen veropolitiikan innokkaaksi puolustajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten kirjoittaa?

Ernest Hemingway  oli itse asiassa vakuuttunut siitä, että teoksen rakenteen perusperiaate oli "näytä, älä kerro", jossa kirjoitta...