12.9.2007

Ulkoistettua arvokeskustelua

Iisalmi ja Kiuruvesi ovat kokoomuspoliitikkojen ansiosta nousseet pääkaupungin tietoisuudessa turvallisuuskeskustelun aloitteiden teon keskiöön ensimmäistä kertaa 30 vuoteen. Suunnilleen näin olen yläsavolaisia Seppo Kääriäistä ja Elvi Kataista tulkinnut.

Epäilemättä Anneli Jäätteenmäki muistaa Tarja Halosen halunneen toiselle kaudelle profiloitumaan arvojohtajaksi, mutta minkälaista keskustelua hän on saanut aikaan?

Eräässä blogissa Suomi arvioitiin ainoaksi maaksi DDR:n jälkeen jossa poliittinen johto on ulkoistanut arvokeskustelun salaiselle poliisille.

Usein hoettu väite "Ruotsissa poliittinen keskustelu on valovuoden meikäläistä edellä" taitaa pitää paikkansa. Yksin ulkoministeri Carl Bildt näyttää osallistuvan bloginsa kautta aktiivisemmin kuin meidän koko nykyinen ja entinen poliittinen eliitti (presidentti, hallitus, eduskunta) yhteensä.

Suomen turvallisuushaaste ei taida olla niinkään Venäjä, vaan ennenkaikkea Ruotsi, joka on -jälleen kerran- jättämässä tyhjiön Suomen selän taakse. Siellähän on radikaalisti muokattu ajattelua sen jälkeen kun on todettu ettei Venäjä ole heille enää uhka, ainakaan nähtävissä olevassa tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Syvemmälle demokratiaan

Taitaapa olla rahakansanpuolueen aika hypätä ulos liiankin perinteisestä Svenska Klubben/sd-sopasta maksaa muiden huveista: Ahtisaari Stubbi...