23.11.2006

Hallanvaaraa torjumaan

Olisikohan ulkosuhteiden hallanvaara torjuttavissa siten, että rauhaa yhä edistettäisiin kansojen välistä taloudellista yhteistyötä helpottamalla? Ihmiset, jotka tuntevat toisensa, eivät sodi, ainakaan keskenään.
USA:n joustettua vaatimuksistaan, Venäjä on hyväksytty WTO:n jäseneksi. Siinä on suurta linjaa, joka oli nähtävissä myös EU:n ja Putinin kiirehtiessä höllentämään keskinäisiä viisumikäytäntöjään juuri ennen Suomen puheenjohtajuuskautta, jotta liikemiesten, tutkijoiden, opiskelijoiden kanssakäynti helpottuisi.
Tähän saakka jokainen Unionin laajennus on ollut menestys, kirjoitti Carl Bildt HS:ssa (8.11.) arvioidessaan Olli Rehnin uutta kirjaa ja kehottaessaan laajennuskomissaaria pikimmiten luopumaan “absorptio”- käsitteestään.
Pariisilaiset eivät halua imeytyä Eurooppaan, tuskinpa Kyproksen turkkilaiset sen enempää saaren enemmistöön kuin enemmistö vähemmistöönkään.
Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people (Suuret sielut puhuvat ideoista, keskinkertaiset tapahtumista, piekkusielut ihmisistä)
-Eleanor Roosevelt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Omistaja vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman mosk...