29.11.2006

Demokratian itsepuolustusta

Matti Vanhanen on Suomenmaa-lehden mukaan naurattanut puolueväkeä vitsillään löylyvettä kaipailevista poliitikoista saunanlauteilla: kokoomuslainen menee ulos ja ostaa oman saunan, demari menee perästä vaatimaan julkista saunaa, mutta keskustalainen hakee ämpärillä vettä ja huolehtii että sitä jää myös jälkeenpäin tuleville.
Oliskohan vitsi peräsin samasta sylttytehtaasta kuin Tarja Halosen kielikuva ensimmäisestä kaudestaan, joka oli ollut uuden perustuslain sisäänajoa niin kuin "ohjaisi kallista autoa kieli keskellä suuta varoen sitä kolhimasta jotta nautittavaa jäisi tulevillekin sukupolville?”
Aika lapsekasta moinen pyrkmys epäpoliittiseksi “toimitusjohtajaksi”. Monessa maassa sellaista pidettäisiin kauhukuvana, esiasteena totaaliseen hallintoon.
Valtahan on aina jossakin. Koska finanssiministeriön virkamiehet eivät ole kellistettävissä, heidät jyrätään, maalailee tulevaa Sixten Korkman.
Joku lehti totesi Vanhasen tultua valituksi keskustan puheenjohtajaksi, että se posti on nyt sitten täytetty 30 vuodeksi. Helpostikos sitä tottuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koko ajan oppii uutta menneestäkin

Faktantarkastaja tiedottaa tänään Tytti Yli-Viikarin hakevan työtä Vaasasta. Hänet erotettiin valtion virasta johon eduskunta yleisistunnoss...