9.12.2005

Marssijärjestys

Oli ne aikoja kun Lasse Lehtinen teki presidenttejä!

Nyt määrää marssijärjestyksen EK:n pj. Christoffer Taxell, Åbo Akademin kansleri.

Ensin Eva:n seminaarissa Halonen, Vanhanen ja Niinistö sitoutuivat toimimaan “vientipäällikköinä”, sitten Åbo Akademin ylioppilaskunnan tilaisuudesta he lähtivät vakuutettuina siitä ettei iloisten ja nauravaisten nuorten tulevaisuudenuskoa suomalaisuuden “kansainvälisenä elementtinä” saa horjuttaa ainakaan kuuteen vuoteen, joskin Halonen pani eilen vielä paremmaksi luvatessaan että perustuslakiin ei kajota ainakaan kahden presidentin ja hallituksen aikana, so. 12-24 vuoteen minimissään.

Mutta pääsihän se lopulta tv:n ääreeen Suomen kansakin Ylen lähettäessä ensimmäisen vaalidebatin.

Toisella korvalla kuunneltuna väittelystä jäi mieleen Niinistön terävyys.

Vanhasella taisi olla “hetken huuman” valtaoperaatiossaan sama korvaan kuiskuttelija kuin Paavo Lipposella tämän käydessä Itävallan Haiderin kimppuun.

“Sille, jolle antaa viran, antaa myös järjen” kirjoitti lapsenuskoisen luottavaisesti myös Anneli Jäätteenmäki saatuaan pääministerin viran. Mutta eikös jo maalaisjärjen pitäisi varoitella, että ei kannata jäädä näkymättömälle kädelle kiitollisuuden velkaan?

Yllättävän mielenkiintoisen puheenvuoron on käyttänyt Paavo Lipponen Suomen Kuvalehdessä syyttäesään elinkeinoelämää pyrkimyksestä omia presidenttiys omiin tarkoitusperiinsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaalihuumeen nostatusta

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...