30.4.2005

Hallinnolle haastetta

MTV3:n kolumnistivieras SAS:n ajatus hallintoa sparraavasta presidentistä on oikeastaan aivan mainio!
http://www.mtv3.fi/uutiset/nettivieras.shtml/364641?siimes

Ehkä vain sellainen pressa älyäisi sanoa ääneen byrokraateille sen minkä kansan parissa liikkuvat rehelliset sielut ymmärtävät kuunnellessaan kansan "sydänkammion värähtelyjä" joka päivä ja kaikkialla, että kaksikielinen Suomi on rannikkoseutujen ulkopuolella olemassa vain paperilla, kun sen sijaan kaksikielinen Svenskfinland on olemassa ihan reaalimaailmassa ja sen alue nähtävissä kartalta lähes muuttumattomana jokaisen vaalilaskennan jälkeen.


Eikä Matti Vanhasen tai Antti Kalliomäen alkaessa puhua ruotsia yhdellekään kuulijalle jää epäselväksi, että suomalainen on todellakin yksikielinen. Mutta sellaisenaan he ovat aitoja eurooppalaisia samalla tavalla kuin on Silvio italialainen, Jacques ranskalainen ja Göran ruotsalainen.


Kenties presidentti voisi myös pohdiskella eikö ylhäältä annettua ajattelutapaa, paradigmaa, sanotakin joskus ideologiaksi tai valtiofilosofiaksi? Maailmassa, josta nimenomaan valtiofilosofioiden kerrotaan kuolleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tunnekieli vai halujen herra

Kordelinin säätiön palkitsemaa ”faktantarkastajaa” ihmeteltiiin kuka sellaisen sanan on keksinyt, kunnes näyttää häipyvän. ”Kokonaisturvalli...