19.6.2024

Tutustu historiaasi kansan Noopelia varten

- Länsi Euroopan kääntyminen rauhan saarekkeeksi johtuu kansojen ottamisesta vallan omiin käsiinsä maanosaa vuosisatoja raunioittaneelta valtiokirkon ja kuninkaan sotaisalta liitolta. EU on aivan uudenlainen maallinen hallintomuoto. (Vaclav Havel)

Eikä synny sotaa ilman uskontoa, eikä näillä lakeuksilla ilman lakimääreistä ruotsinkieltä (vähemmistökieli valituista valituimpien turvana).

15.6.2024

Tämä jos mikä on kulttuuria

Lennart Meri (1929-2006) oli virolainen kielitieteiljiä, suomalaisugrilaisen kulttuurin tuntija ja Viron presidentti. Hän sanoi toivovansa että jonakin päivänä Viro olisi "paikka" jossa vironkieli on turvassa, Ruotsi "paikka" jossa ruotsinkieli on turvassa, samoin Latvia "paikka" jossa latvian kieli on turvassa sekä Liettua "paikka" jossa liettuankieli on turvassa, ja perimmäisenä tavoitteena Venäjäkin voisi olla "paikka" jossa venäjänkieli on turvassa.

- Prismassa näin äsken -90 luvun Kansallisteatterin työkaverin ilmeessä uutta 

2.6.2024

Ruotsi on ´paikka` jossa ruotsinkieli on turvassa, Suomi on ´paikka` jossa pidätetään hengitystä brändin vuoksi

Viime aikojen näyttävimmät kivirautapatsaat on pystytetty Martti Ahtisaarelle ja Mauno Koivistolle, kahdelle kivikovalle antikommunistille, vaikka läntisen ajattelun kehityksen suuret nimet, kuten Albert Camus ja Antonio Gramsci, olivat ainakin jossakin kohtaa elämäänsä julkikommunisteja.

Nojataan titteleihin, vaikka uusi syntyy paikaltaan liikkuvien yksilöiden omien aistien havainnoista. Thomas Zilliacus saa Hesarissa lämpimät otsikot, koska toimituksessa nimeen on totuttu.

90-luvulla presidentti Koiviston kutsusta tunnettu toisinajattelija Vaclav Havel pistäytyi Suomessa antaen muutaman haastattelun, joista tämän yhden julkaisi vain paperilehti Uusi Suomi: ”länsi Euroopan kääntyminen rauhan saarekkeeksi johtuu kansojen ottamisesta vallan omiin käsiinsä maanosaa vuosisatoja raunioittaneelta valtiokirkon ja kuninkaan sotaisalta liitolta. EU on aivan uudenlainen maallinen hallintomuoto.”

Eikä synny sotaa ilman uskontoa. Entä vapaakaupan Suomi? Maa täyttyy ns. halpahalleilla. On Tokmanni, on Rusta, on Jula, on Clas Ohlson ym. Kaikki 100% ruotsalaisomistuksessa.

90-luvulla perustettiin ensimmäinen vaikuttajaviestintäyhtiö Miltton – kahdella teellä  – Björn Wahlroosin ihaileman brittifilosofi John Miltonin nimeä maalaisille soveltaen.

85% toimittajanuorista vaikutusviestinnässä on Sanna Ukkolan näkemänä tänään naisia, 90-luvulla kirkossa ja kirjamessuilla kävijöistä 90% oli naisia.

Tutustu historiaasi kansan Noopelia varten

- Länsi Euroopan kääntyminen rauhan saarekkeeksi johtuu kansojen ottamisesta vallan omiin käsiinsä maanosaa vuosisatoja raunioittaneelta val...