29.11.2015

Pelastu omilla valinnoilla

Koska meidän luojamme, millä nimellä kukin häntä kutsuukin, näyttää suuren voimansa synnyttämällä meidät keskenämme niin kovin erilaisiksi, että aina löytyy sellaisia jotka eivät kirkkaimmankaan keinoälyn asettamiin muotteihin sovi, niin heitä varten perustetaan Solovetski ja Vorkuta nimisiä opetuslaitoksia.

Nuoremmat haluaisivat perustuslakiin ensimmäiseksi pykäläksi jokaiselle oikeuden rahapeleihin. Kokeneemmat ovat tavanneet pelihimon raunioittamia nuoria.

Peliriippuvuden vammojen tapaisia haittoja syntyy nuorisossa myös ns. kielen pakkosyötöstä. Toisaalta joku ylempiensä hyväksyntää hakeva voi perustaa yksityisen nuorisokodin esim. Keminmaalle noita vaurioituneita hoitamaan.

Jos minut pantaisiin tänään perustamaan yksityistä nuorisokotia ongelmanuorille Länsirajan tuntumaan, mieleen tulisi lähinnä omaa hautaansa kaivamaan pantujen juutalaisten kohtalo natsien kynsissä.

En osaa kuvitella näkeväni Ahvenanmaan lehdessä houkutusta "Uskalla rakastua suomalaiseen" vaikka HBL on silloin tällöin rohkaissut mm. ratikoissa suomenkielisiä rakastumaan suomenruotsalaisiin.

Roomassa näkee erään talon seinässä yhä fasismin tunnuksen "Necessario vincere, piu necessario combattere", ts. "tärkeää on voittaa, mutta vielä tärkeämpää taistella". Jokaisen ikäpolven oli osoitettava ylemmilleen yhteiskuntakelpoisuutensa.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...