24.3.2015

Suomen kohdalla älynpimennys on täydellinen ja pysyvä olotila

Kun Alexander Stubb sanoo, että on vain yksi asia josta kokoomus ei Säätyläisten talon hallitusneuvotteluissa tingi - laskelmat saadaan Suomen Pankista ja valtiovarainministeriöstä - niin se tarkoittaa suomeksi sanottuna sitä, että on olemassa vain yksi turvallisuusuhka josta ei neuvotella -Ruotsi, ruotsi ja ruotsi- koska kasakka ottaa sen mikä on löyhästi kiinni.
Nää on muuten tosi kovia poikia, nämä rintama-ajan miesten lapset, Martti Hetemäki, Erkki Tuomioja ja miksei myös Lauri Ihalainen, jonka Niilo Hämäläinen nosti Keski-Suomesta kasvamaan poliittista korkoa. Siellä on yhä vvm:n rappukäytävän seinällä esillä Eugen Schaumanin muistolaatta.

--------------------------------------
Sen verran hupaisa sattuma, että sallittaneen koska osuu kuin Kaisan laukaus makuulta:
"Presidentti Tarja Halonen on nimitetty Kansallisgallerian hallituksen puheenjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä toukokuun alussa. Kansallisgallerian museoita ovat Ateneumin taidemuseo, nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo.
Kansallisgallerian hallitusta johtanut Timo Viherkenttä eroaa tehtävästä omasta pyynnöstään. Hän anoi eroa tultuaan nimitetyksi alivaltiosihteeriksi valtiovarainministeriöön."
Nuorena ollessani kauppa-ja teollisuusministeriön virassa kansliapäällikkö Bror Wahlroos kehotti ystävällisesti varomaan demareita, noita hyödyllisiä idioottejea. Silloin se kirpaisi aika pahasti, mutta elämä on opettanut.
Halonen suojelee epäilemättä myös Eugen Schaumanin muistolaattaa Yliopiston vastapäisen talon rappukäytävässä.

-------------   

Suomalaisia johdetaan edestä titteleillä, kuten aaseja porkkanoilla. Perinteisesti himoituimpia ovat "presidentti" ja "maailmanpolitiikan asiantuntija" a la Tarja Halonen, Erkki Tuomioja, Martti Ahtisaari, Paavo Lipponen. Tämän kevään uutuutena esitellään "toisinajattelijoita", kuten Reijo Tossavainen ja Björn Wahlroos, joita yhdistää "työmies" Matti Putkonen Dianapuiston toimistolla.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...