4.5.2005

Nurin niskoin

Työnantajien militanttius on Sarasvuon huomiotalouden äiti. Mutta mitä Sarasvuon päässä tapahtui kun hän valtiovarainministeriön käytävässä pakit saatuaan käänsi kapinatakkinsa ja kutsui Espoon Areenalle yrittäjien herätyskokouksen?
Sarasvuo on vannonut johtamiseen "armon ja toivon välissä". Ns. aidossa runoudessa, loisteliammassa mitä ihmiskäden ohjaama kynä on koskaan kyennyt paperille loihtimaan, sanotaan mm:
"Ihmisparka mikä sinä olet arvostelemaan Jumalaa? Sanooko saviastia muovaajalleen: "Miksi teit minusta tällaisen?" Kyllä kai savenvalajalla on oikeus tehdä samasta savesta toinen astia arvokasta ja toinen arkista käyttöä varten? Näin on myös Jumala tehnyt näyttääkseen vihansa ja osoittaakseen voimansa. Suuressa kärsivällisyydessään hän on tosin säästänyt noita vihan astioita, jotka on määrätty tuhottaviksi. Loppumattoman kirkkautensa hän taas on antanut ilmetä niistä astioista, joita kohtaan hän osoittaa laupeutta ja jotka hän on valmistanut kirkkautta varten!" (room.9.20-23).
Mahtaneeko JS tietää, että em. ideologian soveltamista maan päällä sanotaan myös fasismiksi (aiheesta lisää blogissani Miksi ihminen pyrkii valtaan?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koko ajan oppii uutta menneestäkin

Faktantarkastaja tiedottaa tänään Tytti Yli-Viikarin hakevan työtä Vaasasta. Hänet erotettiin valtion virasta johon eduskunta yleisistunnoss...