13.3.2005

Pysähtyneisyys uhkaa

Kumpi säilyttää vanhaa, ja kumpi viestittää muutosta: turvallisuushakuinen seurakuntanuori vaiko seikkaileva interrailaaja?

Ilmettyjä seurakuntanuoria ovat niin Tuula Haatainen kuin Eero Heinäluomakin, sekä pyhien tekstien ulkolukijat Paavo Lipponen ja Mauno Koivisto, kuten myös "kallista autoa" kieli keskellä suuta ohjaava setlementtiaktivisti Tarja Halonen.

Interrailaavia humanisteja olivat ajattelua uudistaneet Rousseau, Strindberg, Sartre, Camus, Gandhi, Havel, Saharov, Mandela.

Suomalaisista ehkä Esko Aho ja Arja Alho? Mutta ovatko hekään rajojansa rikkovia, uusia maailmoja suunnittelevia, kuten tshekkikirjailija Milan Kundera eurooppalaisen ihmisen määrittelee? Useimmat rohkeista ovat jääneet asumaan muualle, kuten taiteilijat Italiaan tai Ranskaan, ja ruokareseptejä kirjoittava Anja Snellman Kyprokselle tai Lipposen tytär lääkäriksi Ruotsiin.

4 kommenttia:

  1. Anonyymi13.3.05

    lapsenuskoisiin kuuluu myös lottovoiton arpojan oloinen matti vanhanen

    VastaaPoista
  2. Anonyymi13.3.05

    aika härskiä!

    VastaaPoista
  3. Anonyymi15.3.05

    ja Jyrki Katainen sopii kuin nakutettuna!

    VastaaPoista
  4. Anonyymi19.3.05

    Olof Palmen sanomaksi on pantu että se minkä haluamme pätevän meillä, pätee myös muualla.Anna Lind jatkoi komeasti Palmen muisosanoissaan että kaikki valta on sanassa, siinä miten sitä käytetään.

    Sitä erikoisempaa jos jostakin löytyisi kulttuuri, jossa kieli -polittisista poliittisin asia- on määritelty epäpoliittiseksi, ehkä peräti pyhäksi.

    VastaaPoista

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Omistaja vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman mosk...