5.4.2024

Omakielinen on viisas, sanoo italialainen

Alkukristittyjen sanotaan kommunisteina näyttäneen tietä - keksimättä sosialismia tai Marxia, mutta puutarhayhteisöjä a la kommunal Grankulla. Putipuhdasta rahaa, joka ei siedä vivahdustakaan punaista.

Valituista valituimpia, juuri sitä he ovat, fillarikommunistit, Vatikaanin lapsi Timo Soini, sekä kaikki Hankenilta  ja jotkut alvar-aaltolaiset.

Kaikesta jää jälki, on siis hyvä kerrata mitä omistajan käden kosketuksesta on syntynyt, eiväthän maalaisetkaan enää vaikene pääkaupungissa, kuten eivät naisetkaan vaikka on kirjoitettu että nainen vaietkoon piireissä.

Kirjoittaminen on koettu keino siirtää kokemuksia nuoremmille. Sitä paitsi kaikkea perustellaan kirjoitetuilla teksteillä, vaikka olleetkin syntyneitä täysin erilaisissa olosuhteissa vastauksina silloisiin ongelmiin.

Uusi presidentti voisi alusta pitäen tottua ajatukseen valistuneesta kansasta joka ei siedä ajatusta vain yhden kykenevän ymmärtämään ulkomaan asioita.

Ei viritellä presidenttipeliä, vaan pohdittaisiin kuka Suomen presidenttiä tulevaisuudessa tarvitsee. Edellinen muisti silloin tällöin murahtaa jotakin valtion kassavalmiudesta, että huomattaisiin rahan olevan olemassa. EU- maat pärjäävät ilmankin, paitsi Ranska jolla onkin omat historialliset perusteensa.

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Kulttuurihegemonia vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkaana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kaun...