26.4.2024

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Kulttuurihegemonia vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkaana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman moskovattaren haamuilevan erään ”pitkänlinjan” presidenttiehdokkaan takana.

Pastori Arto ilmoitti grankullalaisten alkuomistajien puolesta vaihtavansa Sannan marinan pois Riikan purennalla.

 Kun pappi puhuu politiikkaa, vastuu ymmärtämisestä siirtyy kuulijalle.

Oliko varma presidenttiehdokas?, mutta kun jo 80-luvulla Roomassa hollantilainen Ruotsin tuntija YK-virkamies oli kertonut Ukrainan muutoksen olevan tulossa ja Suomen sen jälkeen kaikkein viimeisimpänä.

Kaiken selittääkin ihmisluonne ja sen salakavala kateuden voima. Hegemoniakaan ei voi mitään sille, että kaikki ei ole kaupan, vaikka kutsuttaisiin Jumalaksi. ym.

Elämme  kulttuurihegemoniassa,  paikassa jossa ihmisiä pidetään hengissä brändin puolesta, siksi eilinen kattaus valtiovieraalle Tukholmassa.

Sanna Marin olisi voinut opetella ruotsia. Nationalismi, ruotsiksi lausuttuna ”natsionalismi” inhottu sana Ruotsissa. Jos osaisi kieltä ymmärtäisi ”savonkielen” samoin kuin ”suomenruotsin” olevan paikalliskieliä eikä kansalliskieliä. Mitä tehdä`? Kuunnella tunnekieltä, kunkin äidinkieltä  uuden oppimisen kivijalkana.

Ketkä nyt taas leimaavat ”Katso, ihmisiä!” HS tottakai, mutta entä näissä blogi-ghetoissa? ainakin tuomaalaiset puhuessaan ”putkoslaisista” huhupuheiden perusteella. Työväen asialla olivat natsitkin lätkiessään ihmisiin leimoja.

Tottelemattomuus on vapauden todellinen perusta. Tottelevaiset syntyivät orjiksi - Henry David Thoreau

Mistä tietää mitä on vapaus, jos ei ole koskaan ollut vapaa?

Niin silloin Mauno Koiviston aikana kuin nytkin kulttuurihegemonia kerää voitot samoihin taskuihin.  Lulu Ranne kuiskailee nuotit Riikka Pur...