30.3.2023

Kipeä tulevaisuus


Kun -80 luvulla asuin Roomassa kaksi vuotta, kadulla näki yleisesti nunnapukuisia naisia. Viime kuussa kävin siellä viimeksi näkemättä ainoatakaan. Olette ns. pyhien tekstien sananselittäjät samalla tiellä! Silloin sanoivatkin Suomea älyn kehitysmaaksi.

Miksi äidit ovat hurmaantuneita pelastuksesta jonka raha tarjoaa? Eikö huomata omistajankieltä kutsuttavan lapsenomaisesti vähemmistökieleksi? Maailmanluokan ihme.

Kieliharjoituksena vaihdoin Roomassa kännykkään suomen tilalle italiankielen. Facebookista tulee nyt tällaisia ajatelmia anonyymeiltä italialaisilta:

– Siunattu on se, joka on oppinut ihailemaan mutta ei kadehtimaan, seuraamaan mutta ei jäljittelemään, ylistämään mutta ei imartelemaan, johtamaan mutta ei manipuloimaan.

- Opi rakastamaan itseäsi, koska elämän kohtaaminen sodassa itsesi kanssa on yksi pahimmista asioista, mitä voit tehdä.

– Tunsin joskus kaunaa, mutta nyt se ei tuntunut, joten jätin sen mieluummin muille ja pukeuduin tyylikkääseen välinpitämättömyyteen.

Helsingissä nuoret repivätkin merkkivaatteita toistensa päältä teräaseen kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mistä tietää mitä on vapaus, jos ei ole ollut vapaa?

Niin silloin Mauno Koiviston aikana kuin nytkin kulttuurihegemonia kerää voitot samoihin taskuihin.  Lulu Ranne kuiskaa nuotit Riikka Purran...