16.7.2021

Italiassa kenraali johtaa rokotuskampanjaa, Suomessa kenraalit harjoittelevat sotaa

Italialaiseen kulttuurihegemoniakeskusteluun perehtyneiden mielestä eri kulttuureissa pitäisi löytää kansankielen ilmaisuja kuvaamaan tosiasiaa ettei vapaus ole asioiden "luonnollinen" tila. 
Miltei aina vahvat ovat alistaneet heikot ja voima ja normit ovat murskanneet ihmisen vapauden. Valtio on ollut niin heikko, että se ei ole kyennyt suojelemaan yksilöitä alistavilta normeilta tai niin vahva, että ihmiset eivät ole kyennet suojautumaan despooteilta.

Miten sopisi kenraalitason ajattelu kuvaamaan Suomessa ruotsinkielen, politiikan, Jumalan, suojelijan, pelastajan tai millä nimellä kukin julkisuuden soppaa kutsuukin?

Italiassa armeijan kenraali Francesco Paolo Figliuolo johtaa koronarokotuksia koko maassa. Suomessa kenraalit harjoittelevat sotaa. Italiassa asuneen YLE:n toimittaja Ella Kannisen tv-ohjelmassa perustellaan hakaristin maineen kohentamista, Kekkosen aikana kenraali isä- Ermei Kanninen kävi hänen kimppuunsa.

Alkukesällä 2015 eräille vaikuttajille lähettämässäni kirjassa Rooma opettaa väitin Platonin ajatuksen kolmijakoisesta ihannevaltiosta toteutuneen Suomessa siten, että 1) filosofit ajattelevat, 2) sotilaat turvaavat työrauhan, 3) rahvas huoltaa elintarvikkeita

Nyt täytyy korjata siten, että Suomessa 1) kenraalitaso ajattelee 2) eduskunta maksaa laskut ja valmistaa väkeä medialle kuten kansainvälisten asiain neuvoksen virassa heillä toiminut Vesa-Pekka Kangaskorpi osoittaa hallitessaan Keskisuomalainen- konsernin kautta suurta osaa maan lehdistöstä 3) poliitikot huolehtivat jokapäiväisen ruoan maistamisesta; sdp:stä Sanna Marinin aamiaismurot tiedetään, kuten myös Antti Rinteen pastareseptit jotka ovat olleet esillä naisten lehdissä, sekä syksyllä 2015 Erkki Tuomiojan johdettavaksi HY:n yhteyteen perustettu Historioitsijat ilman rajoja- yhdistys tarjotessaan makoisia tilaisuuksia isännöidä diplomaattitason tarjoiluja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kulttuurin keveyttä ja hegemonian raskautta

Minne huippujournalistit ovat kadonneet, paitsi Saska Saarikoski jonka nimi on HS:ssa pian potkujen jälkeen palautettu päätoimittajien lista...