30.12.2019

Vuoden vaihtuessa

Ari Alsion mainion pohjustuksen innoittamana:

- Kiitos, valta!, olette paenneet sieltä minne naiset pääsevät. Eikö teitä hävetä? Miten te kehtaatte!

-Naisen logiikkaa: niille lisää rahaa joilla entuudestaan on.

Suuri kaalihuijaus on toteutunut. Vuosikymmen sitten Osmo Soininvaara kehui joensuulaisen Tommi Uschanovin tuon nimisen kirjan, jolloin Uschanovin sparraaja Matti Apunen pestattiin EK:n propagandistiksi.

Itäsuomalaisen oloisen stadinkundi Soininvaaran isoisä syntyi Kiuruvedellä ja kuoli Iisalmessa, samoilta kulmilta oli myös isoäitinsä.

Iso velipuoleni murahti ollessani Sonkajärvellä alun toisella kymmenellä maalaisia kohdeltavan kuin mustia poikia Afrikassa. Sen muistan.

-----


Sitran ex-pomo Mikko Kosonen kolistelee puntteja EK:n johtaja Kari Häkämiehen kanssa Hakaniemen torin alapuolisessa salissa.
Toisaalla Jari Tervo kinastelee Manu-tulkinnasta Paavo Väyrysen kanssa ... eikä herää vanha maailma henkiin.
Vuosikymmen sitten EK haki lehti-ilmoituksella ajatustenhaistelijaa koska vastuunkantajilla oli vaikeuksia ymmärtää mitä ympäristössä tapahtuu… ja yhä haetaan uutta Manua, ymmärtämättä, että mitään työläisfilosofia ei enää tarvita, koska kuka hyvänsä voi sellaisenaan olla filosofi läntisessä uusajattelussa. Siksi on turhaa pelätä jotakin väkivaltaista kumousta, vaikka tätä kirjoittaessani kuulen toisella korvalla kahden ruotsinkielisen naisen puhuvan YleVega:ssa jostakin suomenkielisen yliopistotutkijan luokkayhteiskuntaa koskevasta kirjasta. Kokonainen vuosi vatvottiin yhä uudelleen sisällissotaa - suomenkielellä, mutta se viittaus onkin yhä iso tabu!

Vaalihuumeen nostatusta

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...