6.12.2019

Pidetään tyhminä

Ennen kuin Antti Rinne lakaistaan yhdessä hänestä kahden toimittajan kirjoittaman uunituoreen ”Auktorisoitu Antti” -kirjan kanssa maton alle, olisi kiva kuulla arvioita onko jossakin olemassa auktorisoimaton kirja ja kenen kirjoittamana mistä? Vastaus voisi selittää kiireellisen tarpeen julistaa laadittu hallitusohjelma koskemattomaksi ja pyhäksi.

Aina löytyy sellaisia jotka eivät pidä siitä että heitä pidetään tyhminä, että kaikkea ei kerrota. Heille ei riitä päästä maksamaan Säätytalon (Sic!) hallitusneuvottelujen tarjoiluista syntynyttä 600 000 euron laskua.

En tunne marxilaisuutta lainkaan, mutta jostakin on jäänyt mieleen väite Marxin pitäneen kaiken pahan alkuna sitä kun maapalstan ympärille laitettiin aita omistamisen merkiksi. Olen myös kuullut sanottavan ettei hän ymmärtänyt ihmisluonnetta. Ajattelu onkin kehittynyt paradoksaalisesti marxilaisuuden itsemurhana niin kutsutun eurokommunismin myötä. Etelä-Euroopassa antifasistit ymmärsivät erota Moskovan talousdeterminismistä pitäen kansan paikallisia identiteettejä tärkeämpänä kuin taloutta. Rikasta kulttuuriperintöään esitellessään firenzeläiset saattavat arvostaa Brysselin byrokraatteja enemmän kuin Rooman. 

Tuohon aikaan Tuomioja, Claes Andersson, Lipponen etc. sidottiin turpeeseen Tamminiemen saunan lauteilla Kekkosen lastenkutsuilla.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...