20.10.2018

Mittee työ siinä seesotta? kysyttiin Kuopion torilla

The greatest project you'll ever work on is you.” Unknown (Suurin projekti jota koskaan työstät olet sinä itse)

Olisipa Aleksandr Solzhenitsynillä ollut tälläinen Chromebook, kuten minulla. Joka aamu pyytämättä uusi aamun ajatus! Ja eilen: "Creativity is intelligence that has fun." Albert Einstein (Luovuuus on älykkyyttä jolla on hauskaa)

Solzhenitsyn tuki ajattelua, jonka mukaan jokaisella ihmisellä on ihmisarvo joka on jakamaton eikä kaupan. Hallinnon mukaan sinulla on ihmisarvoa jos sinulla on työ. Sen taas työnantaja antaa, tai ottaa. Kielimiehet voivat kääntää saksaksi, se vapauttaa.

PS. korjaan kuulleeni em. työn ja ihmisarvon keskinäisriippuvuuden määritelmän yllättäen ja pyytämättä mediassa päivä tai pari sitten kansanedustajapappi Kimmo Kivelältä, siis suoraan hevosen suusta, enkä Juha Sipilältä.


-------------------


Hieman yllättäen pulpahti mieleen muistoja lapsuuden kodistani Sonkajärveltä kirjoittaessani NL:n toisinajattelijoista vankileirillä.
Muistan näet hyvin isosiskoni Riitan kehottaneen lukemaan silloin joskus -60 luvun puolivälissä kirjastosta lainaamansa Aleksander Solzhenitsynin kirjan Ivan Denisovitsin päivä. En kirjasta juuri muuta muista, kuin vangit syömässä hernekeittoa jäätyneistä astioista. Tuon yhden kirjan jälkeen Solzhenitsynin teokset kiellettiin Suomessa.

Tunnekieli vai halujen herra

Kordelinin säätiön palkitsemaa ”faktantarkastajaa” ihmeteltiiin kuka sellaisen sanan on keksinyt, kunnes näyttää häipyvän. ”Kokonaisturvalli...