10.9.2018

Tolkunihmisiä

Paavo Väyryseltä MEP-paikan perineelle pohjoispohjalaiselle Mirja Vehkaperälle on valittu neljä avustajaa sekä ulko- ja kehityspoliittiseksi neuvonantajaksi yläsavolainen Ossi Martikainen. (Todettakoon että Kirkon ulkomaanpalvelun entinen johtaja Antti, Mikaelin veli Pentikäinen, nykyinen Perinteisten ja uskonnollisten johtajien verkoston toimihenkilö New Yorkissa, toimii pääministeri Sipilän neuvonantajana samanlaisella toimenkuvalla)

Ossi Martikaisen isä Olavi toimi aktiiviaikanaan sekä ministerinä että Kuopion läänin maaherrana.

Jokunen vuosi sitten Ossi kertoi Akavan johtaja Sture Fjäderille Facebookissa kannustaneensa viikonloppuna juoksija Sandra Erikssonia kotikylänsä Lapinlahden kisoissa tämän äidinkielellä. Kuultuaan hyväksyviä kättentaputuksia päänsä yläpuolelta hän on alkanut opiskella teologiaa Joensuun yliopistossa.

Kirjallisuudesta elämän moninaisuuden parhaimpana ilmaisumuotona kiinnostuneen Niklas Herlinin perustama Uusi Suomi osoittaa jälleen tehonsa muistiin palatessa Pentikäisen veljesten äidin syntyneen samaisella Lapinlahdella kuin Martikaiset ja kuuluisa kirjailija Juhani Aho, aik. Brofeldt.

Jouduttuaan eroamaan HS:n päätoimittajan paikalta Mikael Pentikäinen toimi Iisalmen Sanomien kolumnistina. Samaisesta lehdestä on peräisin myös presidentti Niinistöä ilahduttanut ilmaisu tolkunihmisistä.


Oppijat perivät maan tolkunihmisten (ns.seurakuntanuoria jotka kuulevat pääteologin puhuvan heille ruotsia) valmistautuessa koreasti puettuina kohtaamaan maailman jota ei enää ole. 

Ei voi olla yhdessä maassa yhdenlaisia ihmisoikeuksia ja toisessa toisenlaisia, sanoi Olof PalmeIhmisoikeudet ovat universaaleja, sanoo Barack Obama.

Vaalihuumeen nostatusta

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...