28.9.2018

Kulttuurin hegemoniaa

Ovatko poliitikan ammattilaiset joutuneet vähitellen absoluuttisen vallan taikapiiriin alkaen enemmän ja enemmän ymmärtää sen odotuksia?

Jos Tiitisen lista joskus paljastuu, sieltä löytyy niitä samoja kulttuurihenkilöitä jotka kutsuttiin Kekkosen lastenkutsuille Tamminiemeen. Voidaan sanoa vallan päästäneen heidät lähelleen taikapiiriin eikä päästänyt enää irti.

Niin toimii vaikuttajakiihdyttämö. Taiteilijoiden, kirjailijoiden ja muiden henkisen alojen työntekijöiden (toimittajat ja poliitikot!) toimeentulo riippuu apurahoista ja prenikoista. Niitä varten heidän on pakko kuulua ammattijärjestöön saadakseen suosituksia. Tai perustaa oma puolue!, kuten Paavo Väyrynen.

Seppo Tiitisen voisin lukea taikapiiriläisiin kuten myös Juha Sipilän, Petteri Orpon ja Timo Soinin, sen sijaan Tiitisestä ja Anneli Jäätteenmäestä kirjat kirjoittaneen Pekka Ervastin sijoittaisin johonkin vielä luotetuimpien "kriisinhallintatasoon" rajavartioston ex-upseeri Mikko Kärnän vierelle, ehkä melkein Erkki Tuomiojan "historian hallintatasolle".

Vaalihuumeen nostatusta

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...