22.5.2018

Oletko valmis, naisen logiikkaa

Harras suhde uskontoon on värittänyt Timo Harakan lapsuutta. Hän kasvoi Keski-Suomessa mykkien uskovaisten ottovanhempien huostassa.

Opiskeltuaan teatteritaiteen maisteriksi hän jätti Vihreä puolueen ja kääntyi demariksi kirjoittaen aluksi EU:n talousasioista muutaman kirjan.

Sellaisesta isot pojat tykkäävät joka harrastaa oikeita asioita. Tuntee ainakin termit.

Lasse Lehtinen on kirjoittanut Linda Tannerin sanoneen miehestään Väinöstä, että "meidän Väinö tuntee historian ja nykyisyyden, mutta ei näe tulevaisuuteen, koska häneltä puuttuu mielikuvitusta".

Pitkällä urallaan Tannerin tiedetään jokaista nimityspäätöstä tehdessään tarkistaneeen että ruotsalaisen asia otetaan huomioon.

Urheilumies Tahko Pihkala osallistui sisällissodassa punaisten teloituksiin, paitsi jos vanki osasi ruotsia, jolloin hän pelastui.

Läntisen ajattelun toiviomatkalla etelästä pohjoiseen aina meille saakka syntyi usein kähinää paikallisen väestön kanssa. Taistelujen tapahtumat tulivat kirjatuiksi kuninkaiden ja sotapäälliköiden joukkoon kuuluneiden kirjanoppineiden toimesta. Näin heille kertyi hiljaista perinnetietoa, kuten Suomessa sanotaan. Useimmiten kokemukset otettiin ylös kirjallisessa muodossa, jopa ennen Kyösti Kallion puhetta Nivalan kirkossa.

Joissakin läntisissä lähteissä puhutaan piispan maireasta ilmeestä lopullisen tiedon haltijana.

Nimenomaan suomalaisten Jumala sallii mennä ja tulla toisen kulttuurin maille ottamaan se haltuun ja suojaamaan. Ja sitten huudetaan kurkku suorana kun Putin meni suojaamaan venäjänkielisiä Krimillä.

Suomi on onnistunut siinä missä NL epäonnistui: luomaan uudenlaisen ihmisen joka haluaa olla presidentin palkitsema neuvos, varsinkin kokoomuslainen. Naisensa tuo mieleen määkivän elikkonsa.

Oletko valmis? Kuka hyvänsä voi yllättyä saadessaan kulttuurin vitjat kaulaansa kansanpresidentiltä, kuten eräs tuttava sai diplomin kaadettuaan kahvia SPR:n verenluovuttajille 10 vuotta.

Suomalaisille ei tarvitse jakaa erillistä opasta sotaan valmistautumiseksi.

Vaalihuumeen nostatusta

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...