11.4.2018

Aattelin aatella arvoja

Perussuomalaisten kaipaillessa Vennamo-Soinin työn jatkajaa kommentoin näin:
Puoluetta on aina johdettu edestä päin yhden miehen showna, mutta tulipa vaan mieleen vertailuna Juha Sipilän isän olevan lestadiolainen opettaja, Antti Rinteen isän tunnettu demari, samoin Jutta Urpilaisen ja Antti Lindtmanin, sdp:n puoluesihteeri Anton Rönnholmin sekä isä että isoisä olivat demareita, Erkki Tuomioja on A-sarjan mediavaikuttaja kolmannessa polvessa, sekä useat etenkin keskustassa vähintään opettajaperheessä kasvaneita.
Wikipediasta katsoin aatelin meiningeistä. Virallisestihan sen etuoikeudet on valistuksen hengessä lakkautettu, mutta todettakoon sotilaiden toimineen aatelin läheisimpänä kumppanina  (Jussi Niinistö?), ja sukuarvojen vaalimisen periytyneen ns. senioriteettiperiaatteen mukaan perheen vanhimmalle pojalle.
Eipä ihme jos suomalainen politiikka tuntuu junnaavan vanhoilla raiteilla, vaikka jokaisen pitäisi olla oman elämänsä dosentti!

---------

70 päätoimittajaa lähetti eilen me@too- avunpyynnön julkisuuteen.
Heille jotka ovat opetettuja saamaan arvot valmiiina manuaalisesti käsiteltyinä, tuleekin näyttöruudulle monenlaista tietoa suoraan kansan "dosenteilta" kuten konsanaan persuaktiiveille ennen puolueen hajottanutta puoluekokousta.
Suomenmaan kertoessa kansanedustaja Ulla Parviaisen jättäneen eduskunnalle kirjallisen pikakysymyksen toimittajien kokemasta häirinnästä, katsoin wikipediasta henkilötaustaa: Ennen kansanedustajuuttaan Parviainen toimi Kuusamossa Rukan koulun rehtorina, sekä myös aiemmin Nilonkankaan koulun rehtorina.
Minä olen syntyjään perusmaalainen Ylä-Savosta joka ei lapsuudessaan mitenkään olisi voinut kuvitella kovin monen lähisukulaisista päätyvän elämäntehtävänään opettajaksi, mutta niin vain on käynyt, ja jos tänään kysyn mikä on omassa elämässänne ollut tärkein kokemus, vastaavat, että äiti oli sodassa lottana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Omistaja vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman mosk...