28.2.2018

Sisu tyhmentää

Jos ei ihan kärpäsinä niin ainakin elukoina, muuan kirjoitusharrastuksestani kuullut kainuulainen työmies väitti -90 luvulla suomalaisia miehiä kohdeltavan. 

Pj. Antti Rinne on houkuteltu toivomaan synnytystalkoita, vaikka johtamastaan puolueesta päätellen tuskin on edes käynyt sikalassa näkemässä porsimistalkoita.

Virolaiset ovat alkaneet luoda uutta ja omaa - suomalaiset toistavat moneen kertaan sanottua yhä uudestaan ja uudestaan sanomasta päästyäänkin.

Toistamiseen perustuu pappien taikuus politiikassa, siksi suomalaiset ovat tyhmentyneet.

Tätä se tuotti, nähdään tänään Tallinnassa, kun virolaiset ovat ottaneet tehtäväkseen toteuttaa Lennart Merin neuvon: Viro on paikka jossa vironkieli on turvassa, Venäjä on paikka jossa venäjänkieli on turvassa jne. Niitten välillä voi äänestää jaloilla.
Suomalaisia kun olemme, Jörn Donner kävi paikan päällä ehdottamassa, että venäjänkieli saisi Virossa samankaltaisen aseman kuin ruotsinkielellä on Suomessa. Eipä siitä sen enempää ole kuulunut.
Meri oli monien muiden Moskovan vallasta eroon pyrkivien itäeurooppalaisten tavoin perehtynyt ns. eurokommunismiin Etelä-Euroopassa joka keskitetyn ideologian sijaan korosti sotien jälkeen kulttuurin paikallisuutta mikä näkyy ja kuuluu esim. Firenzessä alueellisten perinteiden ja omaperäisen murteen aktiivisena vaalimisena.
Meillä politiikkaan kansanihmisten opettajiksi lähetetyt yliopiston dosentit ylistävät Senaatintoria kiertäessään keskushallintoa isänmaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...