6.8.2015

Vieraskammo on opittua

Sonkajärven kirkkoherra Markku Suokonautio kirjoittaa Miilu-lehdessä:

Kun Nivalan poika Olli Immonen kirjoittaa maahanmuuttovastaisuudesta ja muukalaisvastaisuudesta, mitä uutta tuossa nyt muka oli. Samanlaisia puheenvuoroja on ollut maailman sivu. Aina. Perussuomalaiset eivät saa kunniaa ainakaan tämäntyyppisten ajatusten ainutlaatuisuudesta.

Jos joku niin Raamattu on täynnä heprealaista rotuhygieniaa. Siellä suurin synti on olla tekemisissä muukalaisten kanssa (onneksi siellä on poikkeuksiakin). Juutalaisten mielestä samarialaisetkin olivat niin saastaisia että oikeaoppinen juutalainen ei sallinut edes varjonsa koskettaa samarialaista. Ja vielä tänäänkin ortodoksijuutalaisen aamurukouksessa on Jumalalle kiitos siitä, että hän ei ole syntynyt pakanaksi (lue: ei-juutalaiseksi).

Ruotsalaiset kehittivät ”tieteellisen” rotuopin. Suomalaisten kalloja mittaamalla he todistivat, että me suomalaiset olemme alempaa rotua. Siksihän heille ei ollut hyväksyttävää että joku Paavo Nurmi alemman rodun edustajana olikin maailman paras juoksija. Koska ruotsalaisilla ei ollut kaasukammioita Nurmi eliminoitiin muulla tavoin. Tekemällä hänet amatööriurheilun irvikuvaksi. Natsit ottivat ruotsalaisten kehittämän arjalaisopin ja Hitler jalosti sen vieläkin puhtaammaksi. Kaasukammioihin päätyivät juutalaiset, mustalaiset, homot ja kehitysvammaiset.

Amerikkalainen kirjailija Arthur Miller näytelmässään ”Incident in Vichy” väittää, että meillä kaikilla on omat juutalaisemme. Siis niin, että tarvitsemme ihmisiä ja ihmisryhmiä, joita painamme ja vainoamme. Luulemme että toista painamalla alas itse nousemme ylemmäksi. Tämähän on totta monella työpaikalla ja ihan arkipäivän ihmissuhteissakin. Seurakunnat on tästä erityisen kuuluisia. Ne kun eivät hyväksy erilaisuutta eikä edes yksilöllisyyttä, omilla aivoillaan ajattelevia ja omaa persoonallisuuttaan toteuttavia. Kateus sitten kruunaa kaiken.

Olen usein siteerannut Toronton kaupungin mottoa ”Diversity Our Strength” –Moninaisuus on vahvuutemme. Kuinka totta se onkaan. Ja vanhenevassa Suomessa se on aivan olemassaolon ehto. Tarvitsemme maahanmuuttajia. Tarvitsihan sitä Olli Immonenkin, sillä hänen vaimonsahan on maahanmuuttaja.

Näin uutisoi Turun Sanomat: Tänä vuonna avioituneet Olli Immonen ja Fija Immonen esiintyivät julkisesti yhdessä jo syksyn Linnan juhlissa. Viralliselta etunimeltään Fija Immonen (ent. Saarni) on Litfija. Hän on kotoisin Bosniasta muslimiperheestä, mutta ilmoittaa olevansa ateisti

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...